2. rész

Mik is történtek velünk azóta, mióta megláttuk egymást?

Rengeteg élmény, öröm, fejlődés, siker, újabb és újabb vállalkozások, még több új terv, újabb célok.

Igen, mert még vannak bőven céljaink, amiket meg is fogunk valósítani, ha a Jó Isten is megsegít minket. 

Kettőnk kapcsolatának a lényege, hogy mindent együtt csinálunk. Szó szerint együtt.

Szerintem még egy napot sem voltunk külön és mióta együtt dolgozunk, még egy órát sem.

Hogy ez miért alakult így?

Ki tudja.

Minél többet vagyunk együtt, annál többre van szükségünk. Tudom, sokaknak agyára megy a másik és kell egy kis különlét, de mi azt vettük észre, hogy a különlétre nagyon nincs szükségünk, mert rosszul érezzük magunkat, ha a másik nincs ott.

Hogy miért?

Erre sincs megfelelő válasz. Csak úgy jött. Mindig mindenhova kísérgettük egymást, így ez meg is maradt. A mai napig, ha a egyiknek dolga akad a másik megy vele. Nekünk jól esik, ha mindent együtt intézhetünk.

Továbbá együtt edzünk, főzünk, takarítunk, de még a kutyáinkat is együtt sétáltatjuk. Ők a mi közös gyerekeink. 

Hogy András, miért más számomra mint a többi férfi? Mert Ő egy igazi Úriember!

Én még ilyen férfit nem láttam!

Főz, mos, takarít, de még varrni is tud. Sosem engedi, hogy túl terheljem magam. Mindig mindenben segít, úgy, hogy meg sem kell kérni. Ja, és közben nem morog, mint egyes férfiak. Látszik, hogy szívből csinálja, de ez természetes neki is. Nem gondolja, hogy azért, mert nőnek született valaki, akkor minden munkát neki kell elvégezni.

Mindig figyelmes.

Rám segíti a kabátot és a kocsi ajtaját is mindig kinyitja nekem. Néha fura érzés, még a mai napig is. Mondom neki, hogy nem kell, van kezem, de ebből nem enged. Neki ez fontos és ez csodás dolog. A lányommal való kapcsolata szintén példa értékű. Nincs az a dolog, amit ne tenne meg a lányomért. Hihetetlen az összhang köztük. András nagyszerű és értékes ember.

Természetesen én is figyelek rá. Fontos számomra, hogy jól érezze magát és kényelmes élete legyen. Nagyon szeretem Őt és óvom mindentől.

Laura és András palacsintát sütnek

“Boldogok, akik összhangban vannak önmagukkal, mert nem kell szüntelen azt tenniük, amit mindenki tesz.” (Gyökössy Endre)

Tehát ott tartottam, hogy egymást segítjük és előrébb visszük.

Nem az a célunk, hogy mindketten belerokkanjunk a munkába, hanem szeressük és élvezzük azt, amit csinálunk és biztassuk egymást.

Folyamatosan tervet készítünk arra is, hogy később mit szeretnénk csinálni vagy miből szeretnénk megélni.

“Már tudom szeretni nem azt jelenti,

Hogy két ember egy igát von,

Hanem a másikat biztatni, repülni

át egy világon…” (Kowalsky)

Ha a blog előző részét olvastátok, akkor nagyjából képben vagytok mi történt velünk az első 2 évben

Mit jelent számunkra a szeretet

-Első sorban, mi még mindig szerelmesek vagyunk egymásba

-Figyelünk egymásra és aggódunk a másikért

-Mindenben támogatjuk egymást

-Mindig úgy csináljuk a dolgainkat, hogy a másiknak is jó legyen.( együtt okozzon örömet számunkra ) Nem nehéz, mivel mindenben ugyanazt szeretjük, bármi legyen is az.

-Mindenhova együtt megyünk és nem még mindig nem unalmas

-Minden nap átöleljük egymást és elmondjuk, hogy mennyire hálásak vagyunk, hogy együtt lehetünk és, hogy mennyire szeretjük egymást.

-Szeretettel és kedvesen beszélünk egymásról, mások társaságában is.

-Soha nem vitatkozunk és nem bántjuk meg egymást.

Legyetek figyelmesek egymással!

Akár egy apró kis jel, mozdulat, egy ölelés egy kedves szó a nap folyamán nagyon jól eshet a párodnak. Az sem árt, ha minden nap gondolsz rá és felhívod, vagy egy üzenetet küldesz neki.

Érezze hogy fontos vagy neki és gondolsz rá. Ha egész nap egyszer sem gondolsz rá, valószínű ez még nem, vagy már nem  a tökéletes kapcsolat.

Szeresd!

 Mond el neki minden nap mennyire szereted Őt.

Adj hálát, hogy van neked, és szeret téged. Tudasd vele, hogy mennyire örülsz annak, hogy Ő a párod. Hidd el értékelni fogja.

Most jöjjön a következő két évünk.

Itt már együtt dolgoztunk. Szerencsére nekem a közel 20 éves tapasztalom jól jött, ahhoz, hogy gyorsan beindítsam András vállalkozását is. Így neki a marketing részével nem kellett foglalkoznia. Jól működtünk együtt és mindenben segítettem, amiben tudtam.

Mind a ketten örültünk, hogy egyre jobban be tudjuk osztani az időnket. Most már nem kellett alkalmazkodni András munkahelyéhez, így könnyebben tudtunk bármit elintézni.

El is kezdtük tervezni az évet

Mit szeretnénk csinálni? Hova szeretnénk eljutni? Ki mit szeretne tanulni? Stb.

Volt egy olyan közös gondolatunk is, hogy mi lenne, ha külföldre költöznénk.

Mivel Német területre terveztük a költözést, beiratkoztunk Német nyelvtanfolyamra. Nagyon élveztük. Laurának a lányomnak nem kellett, mert Ő eleve Német nemzetiségű suliba járt, így elve jól beszélte a nyelvet.

Mentünk a kis tancuccainkkal a suliba és próbáltunk minél többet tanulni, hogy tökéletesítsük tudásunkat.

Közben körbe néztünk kint és ki is választottuk a kedvenc városunkat, ahol úgy gondoltuk jól éreznénk magunkat. Sokszor utaztunk mert úgy éreztük biztosra kell menni és ehhez nem ártott többször is utána járni mindennek.

Természetesen Amira a kiskutyánk is minden esetben velünk tartott.

Nyilván jól érezte magát, hisz ott más szabályok uralkodnak. Szinte mindenhova be tudtuk vinni. Ezt még mindig hiányolom itthon…

De hiába érezte jól magát ő is és mi is, rájöttünk, hogy túl messze vagyunk szeretett kis hazánktól és kezdünk elbizonytalanodni.

Következő héten már azt beszéltük, hogy akkor nézzünk szét Ausztriában.

Jártuk a városokat, amik szóba jöhettek és tetszettek nekünk.

Igazából jókat kirándulgattunk szintén egy jó ideig, majd megint jött egy gondolat, hogy mi van, ha nem érezzük jól magunkat, mi van, ha hiányozni fognak az ismerősök, barátok, család.

Hosszas tanakodás után, arra a következtetésre jutottunk, hogy nem vagyunk mi olyan helyzetben, hogy szükséges lenne elhagynunk szeretett otthonunkat. Mindenünk megvan, amire szükségünk van és nem akarjuk leterhelni magunkat egy új hely megszokásával vagy ingázással, még akkor sem, ha kétszeres, háromszoros bevételt hozna. Maradtunk.

Jól döntöttünk úgy gondolom, mert ha itthon is meg tudjuk valósítani az álmainkat, akkor miért ne próbáljuk meg.

El is kezdtük a tervezgetést.

Megbeszéltük, hogy mindenképp félre teszünk, amennyit csak tudunk. Mindketten szeretnénk, ha a nyugdíjas éveikben, nem azzal kellene foglalkoznunk, hogy milyen plusz munkát vállaljunk, hogy enni tudjunk.

Elrettentő példák vannak a szemem előtt nap mint nap. Emberek nem törődnek a jövőjükkel kapcsolatban. Nem értem egyes emberek hozzáállását, de ez nem az én dolgom. A lényeg az, hogy mi másként gondoljuk és törekszünk egy biztos, kényelmes jövőre, de itthon.

Szerencsére stabilan és kiszámíthatóan működött a szalon.

Év közben sokat dolgoztunk, de próbáltunk időt szakítani a barátokra is, így egy-egy összejövetel vagy kerti party belefért.

Nyáron pedig a szokásos nyaralás kettesben.

Szerettük volna, ha minden alkalommal a lányom velünk tartott volna de mivel már felnőtt, teljesen más elképzelései vannak, más úti célok érdeklik, úgyhogy ő a párjával nyaralt, vagy épp a barátnőjével. Ez így, ebben a korban már teljesen elfogadható. Egyébként Laura velünk él, mert szeret velünk lenni. Bizonyára kényelmes is, de a lényeg, hogy jól el vagyunk hármasban. Sok közös programot csinálunk együtt.

Lányommal

Szóval, elérkezett a várva várt pihenés.

Nagyjából minden évben Olaszországot választjuk, ritkább esetben Horvátországot. Közel van és Amira jöhet velünk.

Kicsi szívem, már 7 országot megjárt, igazi világ utazó.

Arcocskáján látszik, amikor elővesszük a bőröndöket, hogy mennyire izgatott. Rendesen várja és mintha ő is készülne.

Rendeltünk neki egy kutya babakocsit is, hogy kényelmesebb legyen számára is, ha esténként mi csavargunk órákat, akkor, ha ő elfárad le tudjon pihenni. Amúgy a legvagányabb kiskutya, akit valaha ismertem. Kedves, rendkívül alkalmazkodó, nyugodt, cuki kiskutya. Amíg pici volt, még az edzőterembe is vittük magunkkal, mert nem akartuk egyedül hagyni. Valószínű, azért ennyire alkalmazkodó, mert szinte mindenhova velünk jött pici baba kora óra.

A sport a mi életünkben

Úgy vagyunk vele, ha van kedvünk megyünk, ha nincs akkor nem megyünk. Ebből sosincs vita.

Este eltervezzük, hogy bármi is történik reggel mi tuti megyünk az edző terembe. Reggel felkelünk, egymásra nézünk. András kérdezi,

-na megyünk? Hát nem tudom, nincs sok kedvem, de ha te akarsz mehetünk. Mire András: -hát nekem sincs, reméltem, hogy neked sem lesz. Aztán egy jót nevetünk és mondjuk pár nap múlva elmegyünk.

Általában nem hanyagoljuk el magunkat, csak mindig sok a tenni való. Ahogy van időnk, akkor a kutyusokkal gyors gyalogolunk vagy kirándulunk vagy edzőterembe megyünk. András egyébként gyerekkora óta vitorlázik versenyszerűen. Azaz nemrég fejezte be.

Nekünk nem kell bizonyítani, mert nem kell megfelelni a másiknak. Mindketten úgy fogadjuk el egymást, ahogy van. Ez nagyon jó érzés, mert nem kell rágörcsölni egyikünknek sem, hogy makulátlanul nézzünk ki. András minden nap megdicsér és elmondja, hogy neki van a leggyönyörűbb felesége. Persze én nevetek minden alkalommal, pláne mikor az ember pont a legrosszabb passzban van, de ő akkor is mondja és még komolyan is gondolja. Nagyon imádom. Sosem felejt el megdicsérni.

Egyszóval, ha enni akarunk, akkor eszünk, ha megkívánunk egy koktélt, akkor azt meg foguk inni és ha édességet kívánunk, akkor bizony azt is meg fogjuk ENNI! Egyszerűen és nagyszerűen működik nálunk ez az alapelv.

Fagyizás a Bazilikánál


Egy kis gyakorlat:

Kb. 20 perc alatt gondold végig az életed és készíts listát a legörömtelibb eseményekről. Mit csináltál? Hogy érezted magad? Írd is le.

Azok a dolgok okozzák a legnagyobb örömet, amik összhangban vannak az életcélunkkal.

Elfogadás

Mit jelent ez számunkra?

Elfogadjuk feltétel nélkül egymást, úgy ahogy van. Semmiképp nem kötünk bele a másikba, nem vitatkozunk, nem szidjuk a másikat.

Elfogadjuk kívül- belül egymást.

De, ami a legfontosabb, elfogadjuk saját magunkat is, úgy ahogy vagyunk és olyannak amilyenek vagyunk.

Az elfogadás szabadságot ad. Az elfogadás teret nyit és lehetőségeket szül. Az elfogadásban megszűnik az irányítás vágy és manipuláció

Tedd fel magadnak a kérdést

Mi az, amit másban nem tudsz elfogadni, ami valójában benned is ott van?

És Ti, hogy vagytok ezzel?

Mennyire tudjátok elfogadni a párotok szokásait, vagy viselkedését?

Mennyire vagytok megértőek egymással szemben?

“Szeresd, ami van. Ne ítélkezz. Ne címkézd fel a dolgokat. Szeress. Csak szeress.”

Rachel Brathen

Ne rejtsd el az érzelmeidet

Sosem fogom megérteni azokat az embereket akiknek ciki, hogy megfogja a párja kezét az utcán. Miért? Légy inkább büszke arra, hogy Ő a párod. Miért baj az ha más is látja hogy összetartoztok. nem beszélve a párodnak ige rosszul eshet. Ha ezt rejtegetni kell, na akkor ott megint nagy a probléma. Egy tiszta, őszinte kapcsolat mindig nyílt és gátlásoktól mentes.

A szeretethez nem szükségeltetik semmiféle vagyon. Tiszta érző szívre van szükség, persze mindkettőtök részéről, ezért is írtam az elején, hogy nagyon fontos az összhang, a nagyjából azonos látásmód. Ha ez megvan az már fél siker.

Köszönöm, hogy velünk tartottatok, ha érdekel a következő 2 év folytatása, akkor tarts velünk továbbra is.

www.kommkata.hu