Az ötödik és hatodik évünk./2018-2019

Sok mindenbe szerettünk volna belevágni ebben az időszakban. Az egyik a hosszú távú lakás kiadás, ami ekkoriban fénykorát élte. Majdnem elkezdtük, de szerencsére valami oknál fogva meggondoltam magam. És milyen jól tettem. Mára sajnos sokaknál bedőlni látszik egyenlőre. Úgy tűnik, megint jól működtek az ösztöneim. Helyette eldöntöttük, inkább kertes házat szeretnénk, így arra fókuszáltunk. Nézelődni kezdtünk. Mit? Hol? Mennyiért?

Szeretjük a természetet az állatokat, viszont nem szeretjük a zsúfoltságot . Kezdett sok lenni Budapest és a zűrzavar. Úgy érezzük, ez a világ, már nem az a világ, amire mi vágyunk. A gyerekekből eltűnt a tisztelet, a szüleiket nem érdekli, mintha mi sem történne, az emberek megváltoztak és úgy döntöttünk mi ebben már nem szeretnénk részt venni. Természetesen vannak még rendes, tiszta szívű gyerekek és becsületes felnőtt emberek, de azért valljuk be, mintha évről évre ez csökkenne. 2018 – at írunk és a költözést 2021-2022- re terveztük. Nem akartunk kapkodni. Továbbra is dolgoztunk és próbáltunk félre rakni. Munka volt bőven, néha több is mint kellett volna, de úgy voltunk vele, majd pihenünk a későbbiekben. Tavaszra kicsit elfáradtunk és úgy gondoltuk 4 napra Horvátországba megyünk egy szigetre. Azt hiszem pont Május eleje volt. Életünk legjobb döntése volt és teljesen spontán jött. Ragyogó idő, pont annyi ember, ami még nem zavaró, jó ételek, nyugalom, stb. Szuper volt minden. Több szigeten is jártunk végül. Szerencsére ez a pár nap is igazi feltöltődés volt.

Bővült a család. Natasha érkezése

Nagyon szerettünk volna még egy pici babucit Amira mellé. Van még egy 19 éves perzsa cicánk is, Laura kapta még 4 éves korában. Azóta elválaszthatatlanok. Szóval nagy örömünkre egy új családtaggal bővültünk. Számunkra ilyenkor megáll a világ. Határtalan a boldogság, amit érzünk. Sajnos nem tartott sokáig, mert sorra derültek ki a betegségek nála és műtét műtétet követett. Anyagilag és lelkileg is megviselt minket, de nem adtuk fel és mindent megtettünk a pici boldogsága és egészsége érdekében. És igen, tenyésztőtől vásároltuk nem pedig szaporítótól. Sajnos így is bele lehet futni. Na mindegy, túl vagyunk rajta és ez a két csöppség milliónyi boldogságot hoz az életünkbe nap, mint nap. Az életünk teljes és csodálatos. Nem vágyunk nagy dolgokra. Így is a leggazdagabb embereknek érezzük magunkat. Nekünk ez a gazdagság. A szeretet, a béke, a boldogság, az egészség és a nyugalom.

Te hogy gondolod ezt? Számodra mit jelent igazán gazdagnak lenni?

Tulajdonképpen mi még nem is veszekedtünk. Fura, de így van. Nincs is min, mivel nem tér el sem a véleményünk, sem az ízlésük. Szerencsénk van, mert így nem tudjuk egymást megbántani.

Sokszor borzasztó szavakat vágnak egymáshoz az emberek. Vajon ezen túl lehet lépni? Látszólag igen. De mi van legbelül? Lelkileg milyen nyoma marad?

Mielőtt bármit mondasz a férjednek, feleségednek, barátodnak, barátnődnek, gyermekeknek, szüleidnek előtte állj meg egy pillanatra. Gondold végig, hogy valóban ki szeretnéd mondani? Vagy csak a pillanatnyi dühöd mondatná ezt veled? Ha már ki mondtad, nincs vissza út. Látszólag megbocsátást nyersz, de sajnos csak látszólag.

Szóval, mi szerencsére kerüljük a durva szavakat. Véletlenül sem bántjuk és sértegetjük egymást. Ehelyett minden nap dicsérő szavakat, mondatokat mondunk egymásnak. Próbáljátok ki.

Például ideges vagy a párodra valamiért. Mondjuk kimosta a kedvenc ingedet és az összement. Valószínű nem fog tetszeni neked és szóvá is fogod tenni. Ki így, ki úgy. De! Mi lenne, ha mosolyognál és adnál neki egy puszit. Hiszen ez csak egy ing. Bármikor veszel egyet az üzletbe. Viszont a kapcsolatod, nem csak egy kapcsolat, hogy történik vele valami és majd lesz másik. Vigyázni kell rá. Óvni mindentől! Tehát nem támadunk, nem kiabálunk. Nyugodtak és kedvesek vagyunk. Itt már a hatodik évünk együtt és még sehol egy vita, vagy egy hangos szó.


Próbálunk példa értékű életet élni. Egyik nagy álmunk, hogy minden állat biztonságba legyen. Nem igazán kultiváljuk az állatkínzást és a nem megfelelő állattartás sem. Ennek sokszor hangot is adunk és támogatjuk a menhelyeket is. Többször gyűjtést is szerveztünk. A húsevést pedig végleg abba hagytam. András pedig követett. Igaz Ő még csak 80%- ban, de nagyon szépen halad. Tudjuk kevesek vagyunk ahhoz, hogy a földet megmentsük, de mindig próbálunk tenni valamit érte. Nemrég gondolkodtam, hogy bevásárlásnál nem szeretném a nylont használni, így utána néztem mibe tudom tenni a zöldséget és a gyümölcsöt. Szerencsére lehet kapni hálós tasakot, amit gyorsan be is szereztem. Apróságok, de ezzel is nagyon sokat tudunk tenni a környezetünkért.

Te mivel óvod a saját környezeted?

Számunkra nagyon fontos lenne, hogy a föld ne veszítsen erejéből, amiből már sajnos épp eleget elveszített. Mivel szeretünk a természetben lenni, az utazások során is próbálunk olyan helyek választani, ahol minél több a zöld és érdekes az élővilág. Így következő úti célunknak is egy gyönyörű helyet választottunk.

Eljött a nyár. Hurrá, megint mehetünk. Ám de most már 2 kutyával. Ráadásul 10 napos körútra. Garda tó, Verona, Jesolo. Kicsit izgultunk, de simán végig aludta a kicsi is a 9 órás utat. Szuper kiskutyák. Igazi élmény volt. A Garda tó, egy igazi csoda. Próbáltunk minél több helyre eljutni a tó körül. Ez a hely maga a paradicsom. Remélem lesz alkalmunk vissza térni. Verona egy rövidebb látogatás volt, majd az aktív pihenés után jött egy kis tengeri kikapcsolódás. Nekünk az a szerencsénk, hogy bárhol vagyunk, jól érezzük magunkat. Nem nagyon tud kizökkenteni semmi, ami elrontana bármit. Feltétel nélkül szeretjük és elfogadjuk egymást. Élvezzük az élet minden pillanatát.

A személyes kapcsolatok jelentik azt a termékeny talajt, amelyben a fejlődés, a siker és a teljesítmény gyökerezik. /Ben Stein/

Emlékszem egyik születésnapomra egy nagyon kedves tortát kaptam. Mindkettőnk számára a kiskutyáink igen fontos szerepet töltenek be. Andis ezzel a tortával lepett meg.

A feltétel nélküli szeretet

Ez azt jelenti, hogy “feltétel nélkül szeretlek és/vagy elfogadlak úgy, ahogy vagy. Ha megváltozol, az is rendben van.” Az olyan kapcsolat, amely azon igényen alapul, hogy az egyik ember megváltozzon, soha nem teljesedhet ki. Nem csak a másik, hanem magunk elfogadása és szeretete is nagyon fontos, hanem a legfontosabb.

A pozitív változás kulcsa mindannyiunk életében a felelősség vállalása, önmagunk elfogadása és feltétel nélküli szeretete.

Nálunk ez hogy működik?

Elfogadjuk feltétel nélkül egymást, úgy ahogy van. Semmiképp nem kötünk bele a másikba, nem vitatkozunk, nem szidjuk a másikat. Nemcsak belül, hanem külsőleg is teljes mértékben elfogadjuk egymást és ami a legfontosabb, hogy magunkat is elfogadjuk, úgy ahogy vagyunk és amilyenek vagyunk.

Tedd fel magadnak a kérdést. Mi az, amit másban nem tudsz elfogadni, ami valójában benned is ott van?

Mennyire tudjátok elfogadni a párotok szokásait vagy viselkedését?

Az elfogadás szabadságot ad. Az elfogadás teret nyit és lehetőséget szül. Az elfogadásban megszűnik az irányítás a vágy és a manipuláció.

Szeresd amid van. Ne ítélkezz. Ne címkézd fel a dolgokat. Szeress. Csak szeress.

/Rachel Brathen/

És, ha már feltétel nélküli szeretetről beszélünk, akkor az Augusztusi hónap egy példa erre. Szerettem volna a szigetfesztiválra elmenni, mert régen sokat jártam és kicsit hiányzott. Andris még nem volt és tudtam nem is menne, ha nem rólam lenne szó. Lányomtól kaptunk két Vip jegyet és elmentünk. Andris egy szóval sem mondta, hogy nem akar jönni, mert tudta, hogy ezzel nagy örömet okoz nekem. Végül nagyon jól érezte magát és remekül szórakoztunk. Mi mindenhol jól tudjuk magunkat érezni, bárhol is vagyunk. Nem kell megjátszanunk magunkat, amit nem is tennénk soha. Ön-azonos emberek vagyunk, így önmagunkat adjuk.

Az önazonosság egyfajta szabadságélmény, harmónia önmagunkkal, amelynek lényege, hogy nem erőltetünk magunkra semmilyen viselkedést vagy gondolkodásmódot, ami ellentétben áll saját érzéseinkkel és értékrendünkkel, vagyis: nem hamis szerepeket játszunk, hanem kiállunk az általunk képviselt értékekért, a számunkra fontos emberekért és nézetekért.

Bizalom, megértés, megbocsátás.

A féltékenység, fenyegetés, gyanúsítgatás biztosan nem fog kedvezni a párkapcsolatodnak. Ezeket az érzéseket legjobb kerülni. Persze most azt mondod “könnyű azt mondani”, de ha esetleg betegesen féltékeny vagy soha nem fogod tudni megtapasztalni a leírtakat, soha nem fogsz, felhőtlenül, harmóniában élni a pároddal és sajnos sok mindent megmérgez kettőtök közt. A féltékenységet általában a fenyegetőzés követi és így tovább.

Helyette inkább bízzatok egymásban és ne adjatok alkalmat arra, hogy a másik fél elbizonytalanodjon. Mindenki követ el hibákat, ha ezt belátja és nem sunnyog, akkor adjunk neki esélyt. A megbocsátás fontos dolog, csak azért ne engedj el valakit aki fontos számodra, mert aznap rossz napod volt és hisztisebb voltál.

Mindig tartalmasan használjátok ki a szabadidőt

Ha jó az idő Mi is kihasználjuk

Szeptemberben még két napra elmentünk a Balatonhoz a kutyikkal és ezzel le is tudtuk az éves nagyobb mászkálást. Nálunk mindegy ősz vagy tél, tavasz vagy nyár. Ha szép az idő és süt nap megyünk. Mindegy hova, ha csak hosszú sétára, az is tökéletes. Bármi fel tud minket tölteni, ami a természettel kapcsolatos. Nincs annál nyugtatóbb és szebb dolog, mikor hallgatjuk a madarak csiripelését, a víz csobogását, mikor érezzük a bőrünkön a nap finom melegét, nézzük a gyönyörű zöld tájat.

Egy váratlan riport

Azt hiszem szeptember körül volt, de már nem emlékszem pontosan, egy kedves újságírónő megkeresett minket a kiskegyed magazintól, hogy egy riportot készítsen a kapcsolatunkról. Érdekes volt, gondolkodtam honnan tudja. Képzeljétek a házban lévők észre vették ezt a harmóniát közöttünk és minket ajánlottak. Elgondolkodtató, hogy ha ezt így észre veszik, akkor a rosszat mennyire hamarabb. Mert ugye az emberek hajlamosak a sok rossz dolgokon csámcsogni. Ez számunkra nagyon kellemes volt, hogy így gondolkodnak rólunk az emberek és úgy gondoljuk példamutató számukra is.

Karácsonyig szinte a tanulás és a munka töltötte ki a napjainkat. Persze ennek is örülünk, hiszen a fejlődés számomra a legfontosabb. A téli időszakban még több könyv kerül elő, ami kiolvasásra vár. Szeretem ezt az időszakot, na nem a hideg miatt, hanem jut idő tanulni, olvasni, fejlődni. A karácsonyt már csak a pihenéssel szerettük volna tölteni és ez így is volt. Nagyon meghitt és békés ez az időszak nálunk. Ebben az időszakban is szeretettel fogadjuk a családot és a barátainkat is.

Próbáljatok meg ti is szeretetben és békességben élni. Feltétel nélkül szeressétek és fogadjátok el egymást. Higgyétek el megéri. Mindenkinek szüksége van egy társra, persze nem mindegy milyen az a társ, de törekedjetek arra, hogy magatokhoz illő és méltó legyen. Azonban, ha valami nem működik, azt ne erőltessük. Rövid az élet ahhoz, hogy boldogtalan életet kelljen élnünk.

További csodás napokat Nektek és ha van kedvetek a folytatáshoz, akkor tartsatok velünk.

kommkata.hu