A hetedik évünk együtt /2020


Ez az év sem indult másképp, mint a többi. Ugyanolyan szeretetben és békességben éltük a napjaink mint eddig.

Aztán jött a Március és vele együtt, jött a vírus is.
Nem mondom, hogy váratlanul ért, mert jó előre szoktam gondolkodni, így, amikor előző évben Kínában megjelent, már tudtam mire lehet számítani. Aztán jöttek a szigorítások.
Tudom rengeteg embert a padlóra küldött, minket is érintett, de én próbáltam a jó oldalát nézni. Épp kettő sulim ment a munka is rengeteg volt és egy 8 hónapja elhúzódó vállízületi gyulladással küzdöttem. Elég stresszes időszak volt ez.

Aztán kezdődtek az üzletben is a problémák. Sorra közölték a bérlők, hogy nem tudnak fizetni és nem mernek dolgozni. Persze érthető volt, de arra az elhatározásra jutottunk Andrással, hogy nem biztos, hogy ez hiányzik nekünk. Nem tudni egyáltalán mikor lesz ennek az egésznek vége és megmondom őszintén ez a 20 év “Szalonosdi” épp elég volt nekem. Belefáradtam az embereket koordinálni, a bérlők okozta károkat javítgatni, más után takarítani, folyamatosan azon idegeskedni nem hagyott-e valaki nyitva valamit, tartani a hátam, ha hibázott valaki és sorolhatnám. Stressz és stressz. Úgy döntöttem, magunkat helyezem előnybe egyszer az életben és bezártam a szalont. Mivel szerencsére elég nagy a lakásunk simán ki tudtam alakítani itthon egy kisebb szalont. András is tud továbbra nyugodtan és kényelmesen dolgozni. Eladtuk a berendezés egy részét és azt vettük észre, hogy kezdtünk sokkal nyugodtabbak lenni.

Annak az öt embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb időt töltöd.

Jim Rohn


Nekem pedig csak a tanulással kellett foglalkozni. Volt időm rá, pláne, hogy nyakamon volt egy vizsga is. A vállamat is tudtam pihentetni és végre el tudtam kezdeni a gyógytornát.
Bár csak másfél, két hétig tartott a pihi, ami nem is volt annyira “pihi”, de épp elég volt arra, hogy mindent a helyére tegyünk, szellemileg és fizikálisan is. Életünk legjobb döntése volt ez. Mindent egybevéve, bármilyen hihetetlennek hangzik, ránk a vírus kedvezően hatott. Persze mi is féltünk és egyáltalán nem jó az, ami van, de üzleti részről nagyon sikeresen jöttünk ki belőle és persze megtanultunk lassítani.

Az élet arról szól, hogy bízol az érzéseidben, kockáztatni, megtalálni a boldogságot, tanulni a múltból, és elfogadni, hogy mindig, minden változik.

Képzeld el, milyen életet szeretnél élni, és kövess el mindent, hogy megvalósítsd!

Roy T. Bennett

“Amikor ráébredünk, hogy minden a tetteinken, vagy azok hiányán a gondolatainkon és a hiedelmeinken, valamint az elménkben kialakított képeken múlik, máris megtettük a döntő lépést a szabadság, a gazdagság és a teljes élet felé. Amikor ráébredünk, hogy minden pillanatban mi választjuk meg, mit gondolunk és hogyan viselkedünk, visszanyerjük a hatalmunkat, hogy olyan életet teremtsünk magunknak, amilyenre mindig is vágytunk.”

El kell dönteni, mit akarunk
Néha meg kell próbálni nemet mondani. Ezt még fejlesztenem kell, de szépen haladok. Mondjuk ilyenkor, mikor nem egyszer előfordul, hogy valaki a dupláját ajánlja fel. Nem mondom, hogy nem gondolkodom el egy picit, de erős vagyok és kitartok az elveim mellett. Gyorsan átgondolom, hogy ezt a napot miért tettem szabaddá. Magam miatt. Persze ez nem azt jelenti, hogy egész nap fekszem. Be van osztva ez a nap is. Reggel edzés, aztán a kutyákkal egy nagyobb séta, majd egy kis főzés, rend rakás stb. és ha marad időm, akkor blog írás, olvasás, önmagam fejlesztése. Hoppá és akkor el is ment ez a nap is. Csak szemléltetésképpen, hogy egy nap semmire nem elég, de ha még ezt is elvesszük magunktól, akkor mi marad?
Nem szeretnék úgy élni, hogy nap mint csak a robot. Nálam heti egy nap úgy van kialakítva, hogy az csak az enyém. Nyilván kerülnek bele néha olyan dolgok is amiknek nem kellene, de mégis az enyém. Ezen a napon nem dolgozom.
Visszatérve a karantén időszakra.
Nagyon jól bírtuk, mert sokat tudtunk levegőn lenni. Mivel kutyát lehetett sétáltatni, így mentünk a szabadba. Közel van a Duna és szerencsére alig voltak ebben az időszakban. Andrással egész nap együtt voltunk. Mondjuk minden nap együtt vagyunk, úgyhogy nem mentünk egymás agyára, most sem.
Sőt elfoglaltuk magunkat ezzel, azzal. Az én szerelmem kiváló pék lett. Sorra gyártotta a kenyereket, kifliket. Sokat sütöttünk, főztünk együtt, bár ez sem új, mert mióta ismerjük egymást, azóta mindig együtt főzünk. Viszont ültettünk paradicsomot a teraszra. Jó sokat.


Azóta is szeretettel nevelgetjük.
Hát, nagyjából a márciusi karantén ideje alatt ezek történtek. Jajjj a legfontosabbat ki is hagytam. Ezalatt az idő alatt megismerkedtünk egy kedves párral, akik tulajdonképp régóta a szomszédaink, úgyhogy együtt ütöttük el a nehéz időket. Nagyon jó időszak volt ez. Minden nap át mentünk egymáshoz és ettünk, ittunk jókat beszélgettünk. A karantén ideje alatt készült el a szuper honlapom is, amit szintén ezeknek a barátainknak köszönhetek. Azóta is rengeteg programunk van együtt.


Hogy a nyár ezután hogy telt?

Elmondhatom, hogy jobban nem is telhetett volna. Elvileg úgy szerveztük, hogy 1 hét Horvátország és utána 4 nap Balaton. Na ebből csak a Balaton maradt, mert nem mertünk kockáztatni. A horvát utat lemondtunk. Nem bánjuk, mert ez a 4 nap valami csodálatos volt. Hatalmas társaság, buli, jókedv, kirándulás, pihenés. Minden földi jó, ami bele férhetett ebbe a pár napba. Soha nem voltunk még Andrással Campingben, de az ismerőseink biztosítottak arról, hogy ez valami fantasztikus hely. Hát az is volt. Mindenkinek külön kis faház, mindennel ellátva, a Balaton egy karnyújtásnyira. Csodaszép és nyugalmat árasztó hely volt. Jövőre visszamegyünk, mert itt a pihenés, az tényleg pihenés.


Sajnos nem volt hosszú, de tudtuk, hogy a barátainkkal rá 3 hétre Egerbe megyünk. Próbáltuk kihasználni ezt a nyarat, úgy, hogy sokat legyünk a szabadba és megismerjünk új helyeket.
Szerencsére Egerben is nagyon jól sikerült az a pár nap. Annyi helyen jártunk 3 nap alatt, hogy követni nem lehetett volna. Nagyon finomakat ettünk, ittunk. Jártunk a várba, végigjártuk az egész várost, jártunk szőlőbirtokokon, Egerszalókon, részesei lehettünk egy kacsaúsztató versenynek, az Egri borfesztiválnak, bejártuk Noszvajt, ami számomra egy mese város. Lehetőségünk volt az utolsó nap egy nomád campingben is járni, ami a neve ellenére egy fullos hely, gourmet éteremmel, ahol gyorsan meg is ebédeltünk. Mindenki csodásan érezte magát.

A természet maga a csoda! Valahogy ebben az évben sokkal jobban vágyunk rá, mint valaha. Úgyhogy folyamatosan kirándulásokat szervezünk, hogy minél többet tudjunk a természetben tölteni.


Második hullám
Szeptembert írunk és ezzel kezdetét vette a vírus második szakasza.
Egyenlőre óvatosan tesszük a dolgunkat, de egyre erősebb a vágy, hogy el tudjunk szigetelődni, ha bármikor eldurvul a helyzet.
Még mindig rajta vagyunk a kertes ház projekten, de nem könnyű olyat találni, ami minden célnak megfelel.
Három vállalkozást kell onnan irányítani, ebből két vállalkozáshoz központi hely kellene, de mint mindent, ezt is meg fogjuk oldani.

Senki nem tudja mi lesz a jövőben
Aggasztó a jelenlegi állapot. Most ebben a pillanatban van olyan ismerősöm, aki kórházban van, elég súlyos tünetekkel. Sajnos még mindig nem fogják fel az emberek, hogy ez nem vicc. Nagyon fontos lenne vigyáznunk magunkra és másokra is. Próbáljuk mi is a dolgokat úgy szervezni, hogy minél kevesebb emberrel érintkezzünk. Jelenleg a tanácsadás nálam, most online zajlik. Ebben az esetben engedményt is kap az ügyfél. Most egyenlőre ennyit tehetek és reménykedve várjuk a további fejleményeket.

Több mozgás a szabad levegőn

Mindig szerettünk a természetben lenni, de most mindenképp több időt szakítunk rá, még akkor is, ha nincs. A kutyák számunkra a csodát jelentik. A velük töltött idő, maga a paradicsom. Ez most lelkileg is fontos. Feltölt minket, megnyugtat és kicsit másként látjuk azokban a percekben az egész világot. Próbálunk minden rosszat, ami körülöttünk van elfelejteni.

Az életcélunk felfedezése kulcsfontosságú az értelmes, teljes és sikeres élet szempontjából. Ha pontosan tudjuk mi az életcélunk, és azt megvalósítjuk, nemcsak az áhított sikert érjük el., hanem az odáig vezető út is élvezetesebbé válik. Ha tisztában vagyunk a céljainkkal, tudni fogjuk, melyek azok a lehetőségek, amik összhangban vannak ezekkel a célokkal-és melyek nem. Én odafigyelek, hogy az általam végzett munka összhangban legyen a céljaimmal. Ez az összehangoltság a sikerem, az elégedettségem és a boldogságom alapja. A munkám minden percét élvezem, ez az, amit szeretek, és a hivatásom összhangban van az életcélommal.

Neked mi az életcélod?

Hoztam egy gyakorlatot is Nektek.

Kb. 20 perc alatt gondold végig az életed és készíts egy listát a legörömtelibb eseményekről. Mit csináltál? Hogyan érezted magad?

Ezeket mind írd le és gondold át. Következő feladat.

Sorolj fel 5 pillanatot, amikor valami örömteli tevékenységet végeztél. Írd le őket és folytasd a mondatot.

Akkor vagyok a legboldogabb, amikor……………………………………………………….

Akkor vagyok a legboldogabb, amikor……………………………………………………….

Akkor vagyok a legboldogabb, amikor……………………………………………………….

Akkor vagyok a legboldogabb, amikor……………………………………………………….

Akkor vagyok a legboldogabb, amikor……………………………………………………….

Az életcél megtalálása nagyon fontos, hisz ha megvan, akkor teljes az élet. Összhangban kell legyen, azzal, amit szeretünk. A sikeres és boldog élethez elengedhetetlen és épp ezért imádom a munkám, mert mikor az ügyfelek végre elindulnak egy sikeres és boldog élet felé, az felemelő érzés számomra. Mindegy, hogy az életed melyik területén van az elakadás, a lényeg az, hogy változtass rajta. Mindenből van kiút és mindent lehet fejleszteni.

Most még jobban tartsatok össze és szeressétek egymást

Öleld meg és dicsérd!

Mint tudjuk az ölelés boldogsághormont termel. Ha ölelkeztek boldogság fog elönteni titeket, ráadásul megnyugszol és furcsa bizsergető érzés fog el.

Próbáld ki, ha haza ér a párod egyszerűen csak öleld meg és mosolyogj!

Dicsérd meg, ha valamit jól csinál, köszönd meg ha besegít neked, még ha esetleg nem is úgy sikerül ahogy elvárnád. A szándékot nézd mindig!

Senkinek nem esik jól, ha folyton csesztetik, egy idő után kiábrándító lehet. Legyetek büszkék egymásra, tartsatok ki egymás mellett, mert együtt minden sikerülni fog. Most ebben a helyzetben még inkább szükségünk van a másikra és egymás támogatására. Harcoljatok egymásért és magatokért!

Köszönöm, hogy velünk tartottatok és nagyon tartalmas, boldog életet kívánok Nektek.

Legyen csodaszép napotok!

kommkata.hu