Mi kis életünk/ 40 évesen kezdtünk el igazán élni.


Mi az, amitől a mi házasságunk működni tud.

Sziasztok! Komm Kata vagyok Life és önfejlesztő coach. Jelenleg két vállalkozásom van és folyamatban van a harmadik is. Sikeresnek tartom magam, mert idáig minden célomat meg tudtam valósítani. Természetesen tettem is érte, rengeteget tanultam és fejlesztettem magam, de ami a legfontosabb, hogy hittem magamban és soha nem adtam fel. Van egy csodálatos férjem és egy csodálatos felnőtt lányom. A családhoz tartoznak még a szőrös gyermekeink is. Két kutyus és egy 20 éves cicus. Röviden ennyit írnék magamról. A részleteket a blogsorozatból megtudhatjátok.

Hogy miért döntöttem úgy, hogy megírom életünk történetét?

Mostanában nem telik el úgy hét, hogy ne fussak bele olyan ismerősökbe, családtagokba, barátokba, szomszédokba, idegenekbe, akiknél folyamatosan felmerül a kapcsolati probléma. Kívülről látom is hol a baj, mi okozza és hogy mit lehetne tenni, de nem tisztem beleszólni senki életébe, anélkül, hogy megkérnének rá. Idegeneknek meg pláne.

Viszont, ha leírom a gondolataimat és azt, hogy milyen csodák vannak az életben, amire talán nem is gondolnak sokan, azzal talán segítséget tudok nyújtani mások számára. Bízom benne, hogy erőt tudnak meríteni az írásaimból és a történetemből, akár a párok, akár aki még egyedül van, vagy elvált. Bárki, akinek szüksége van egy kis bátorításra, támogatásra.

Minden apró részletet nem fogok megosztani és nem is tudnék sajnos, arra egy év is kevés lenne, de igyekszem a lényeget kiemelni és pár gyakorlattal is segíteni.

Szeretettel köszöntelek, kedves olvasó!


Így kezdődött a mi gyönyörű és álomszép kapcsolatunk

Az, hogy a sors összehozott minket, az maga a csoda! Ennél jobb és szebb dolog nem történhetett volna velünk.

Már mind a ketten túl voltunk egy váláson, mikor megismerkedtünk. 40 év körüliek voltunk. Egy társkereső oldalon találtunk egymásra. Fura, de Andris nem is volt az esetem és már nagyon untam lefutni a szokásos köröket minden randi alkalmával, így majdnem el sem mentem. Viszont valami nagyon azt súgta, hogy el kell mennem. Tegyük hozzá, hogy a döntésemben az is közre játszott, hogy párszor beszéltünk telefonon és gyorsan leszűrtem, hogy ez az ember bizony, nagyon őszinte és nyílt. Valljuk be ez a mai világban, egy igazi kincs, így végül elmentem. Ez pontosan 2013. október 26.-án történt.

Elérkezett a találkozás, ami nagyon kellemes volt. Sokkal jobban nézett ki András, mint a képeken és végtelenül udvarias volt. Hatalmas csokorral érkezett és rövid beszélgetés után, már Szentendrén vacsoráztunk. Innentől kezdve egy nap sem telt el, hogy ne találkozzunk. Pár hét múlva össze is költöztünk, aztán fél év múlva össze is házasodtunk. Mind a ketten tudtuk, hogy nincs mire várni, hiszen ilyen alkalom nem lesz többet az életben. Mi az esélye annak, hogy 40 év felett bele futsz még egyszer a tutiba? Nem sok!

Úgy éreztük, mind a ketten erre vártunk gyerekkorunk óta. Erre az érzésre, erre a szeretetre, odafigyelésre, megbecsülésre, szerelemre. Akkor még nem is tudtuk, hogy az életünk egy nagy kaland lesz. A szerelemmel együtt járt a szabadság, az önmegvalósítás, rengeteg kaland, boldogság, nyugalom és minden, amit sajnos sokan nem élhetnek át, vagy nem is akarják átélni, mert csupán félnek az újtól a változástól.


Amit gyorsan észre vettünk.


Napról napra azt vettük észre, hogy szinte mindenben hasonlítunk egymásra. Idővel már olyanok voltunk, mint az ikrek. Ugyanazok a dolgok érdekeltek mind a kettőnket, ugyanazok az ételek vonzottak, ugyanolyan az állatszeretetünk, a reggeli és esti rítusok , a szokásaink, a terveink és szinte mindenben ugyanazokat a nézeteket valljuk.

Még mindig sajnos nagyon sokan azt hiszik, hogy az ellentétek vonzzák és jól kiegészítik egymást. Ez sajnos nem így van. Bármennyire is hisz ebben valaki, ez sosem lesz így. Minden apró és nagyobb eltérés, sok esetben kisebb vagy nagyobb vitákat, kommunikációs problémákat szül. Ebből persze lehet még párkapcsolat, akar házasság is, de nem olyan minőségű mint szeretnénk. Én, egy egymás melletti szoros együttműködésnek hívom.

Hogy mit jelent ez? Kompromisszumok sorozata, megalkuvás, valamiféle kötelék, amiért jobb együtt, mint külön. Sokszor a hátunk közepére nem kívánjuk a társunkat, de valami oknál fogva vele maradunk. Sok esetben már nincs szerelem, sőt szeretet sem.

Igen, halljuk sokszor...( a szerelem úgyis elmúlik ), de a szeretet és a tisztelet is???? Amúgy a szerelem sem múlik el, ha a megfelelő társad megtalálod. Nem múlhat el! Esélyt sem adnak sokan arra, hogy lépjenek, boldogok legyenek, mert a megszokás rabjaivá váltak. Ki érzelmileg, ki anyagilag, de függ a másiktól. Maradnak a rossz kapcsolataikban és leélnek egy tartalmatlan, sivár rossz életet .Ne akarjátok ezt! Bár Nekem mindig is tartalmas életem volt, de az igazán izgalmas és felhőtlen életünk együtt kezdődött Andrással.

Szeretném, ha több boldog és jól működő kapcsolat lenne. Ebben szeretnék Nektek segíteni, így Velünk tarthattok, ha van kedvetek.

🤗

Az első évünk még a lakásainak eladásával és az új otthonunk keresésével telt. Tettük a dolgunkat és próbáltunk minél előbb haladni, hogy végre mind a ketten szakítsunk a múlttal és megtaláljuk az otthont ahol teljesen új életet tudunk kezdeni. Közben a személyiségünk is fejlődésnek indult, mivel a sok pozitív hatások, amik minket értek, rengeteg erőt és energiát adtak. Andris elkezdett kiteljesedni és rengeteget fejlődni, voltaképp önmagát megismerni. Ezt azért fontos megemlítenem, mert érdekes dolgok tudnak történni az emberrel, ha egy megfelelő társ van mellette. Persze oda-vissza tud ez működni, mert Én is sok mindenben változni tudtam mellette. Sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lettem.

Nagyon fontos az is, hogy el tudjuk fogadni a másikat, úgy ahogy van és olyannak amilyen. Megemlítenék még egy fontos tényezőt, ami számunkra nagyon fontos volt. Mivel nagyon ragaszkodtunk a szerelmünkhöz, így nem engedjük, hogy bárki bele szóljon az életünkbe.


Sose engedd, hogy bele szóljon bárki az életedbe!

Általában, ha engedjük, hogy beleszóljanak az életünkbe, annak sosem lesz jó vége, mert egy idő után egymás között is konfliktust generál.

András sok mindent szeretett volna életében kipróbálni, de vagy a szülei, vagy a volt feleség gátolta ebben. Mivel egész életében ebben a helyzetben élt, ezt szokta meg. Miért nem változtatott ezen? Mert félt a változástól, félt mi lesz ha ezek a személyek elfordulnak tőle.

Az érzelmi zsarolás sajnos sok családban előfordul. Tudunk tenni ellene, ha akarunk.

András is tudott, mert mióta ismerjük egymást, sokkal nyíltabb lett és végre elkezdte élvezni az életet. időközben ráébredt, hogy nem szeretné kockáztatni a boldogságát. Majd lassan kezdett a saját lábára állni, ami azt jelentette egyre kevesebb dologba engedte, hogy bele szóljon bárki is.

Andris és Natasha az Almagyar- Érseki Szőlőbirtokon


Fontos, hogy a Te életed éld és ne a másét! Miért?
Mert sosem leszel önálló, nem tudsz kiteljesedni, igazán boldog lenni, le kell mondj sok mindenről és még sorolhatnám. Számomra megdöbbentő volt, hogy felnőtt ember létére a férjemnek mennyi mindenről kellett lemondania.

Andris nagyon vágyott egy tetoválásra. Mondtam neki csináltasson, mire meglepődött, hogy tényleg meg engedem Neki? Mondtam, hogy ezt nem teljesen értem, miért ne engedném, ha szeretné. Erre elmesélte, hogy sem a volt felesége, sem az anyja nem engedte neki. Ő pedig ezt tudomásul vette. Atya ég! 40 éves férfiról beszélünk. Mi ez? Felfogni nem tudtam. Na mindegy, nem is ragozom tovább, lényeg az, hogy azóta szépen van rajta. Örömet okozott neki és én is boldog voltam ettől, mármint, hogy láttam rajta mennyire örül. Nálam már más volt a helyzet. Nagyon önálló és szabad voltam. Sosem engedtem, hogy bárki is bele szóljon az életembe. Megpróbáltam mindent egyedül megoldani és eddig sikerült is. A munkámat is úgy alakítottam ki, hogy szabad legyek és örömet okozzon Nekem. Az Életvezetés számomra maga a boldogság, amikor az ügyfél úgy távozik, hogy madarat lehetne vele fogatni, akkor Én a világ legboldogabb embere vagyok. Szerettem volna, ha Andris is megtapasztalja ezt az érzést, hogy milyen örömmel dolgozni és szabadon élni.


A közös munka


Mikor megismerkedtünk, Nekem már évek óta jól működő szalonom volt, András pedig egy cégnél dolgozott. Mivel nagyon szerettünk együtt lenni, kitaláltuk, hogy együtt is tudnánk dolgozni és sokkal hatékonyabb lenne mint az eddigi munkaerőkkel. Így is lett. Kitanulta a pedikűr szakmát és innentől kezdve a legjobb páros voltunk a munka terén is. Itt megragadnám az alkalmat, hogy azt is megcáfoljam, amit nagyon sokszor hallunk, hogy a közös munka megöli a kapcsolatot, meg hogy nem jó együtt élni is, meg dolgozni is. Na most ez nem így van. Legalábbis nálunk nem. Sőt kifejezetten élvezzük és rendkívül hálásak vagyunk a sorsnak, hogy így alakult. Ráadásul jóval jövedelmezőbb lett, mint az előző munkahelye. Nagyon sokat jelent nekünk a szabadság. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretünk dolgozni. Dehogynem, sőt sokszor kimerüléséig, de mégis a magunk urai vagyunk és nem szólhat bele senki. Ha kedvünk tartja, akkor kiveszünk pár napot és elutazunk, ha edzeni szeretnénk, akkor azt csináljuk, ha csak heverészni, akkor pedig azt.
A lényeg az, hogy együtt legyünk.

Emlékeztek az elején mennyire függött András a szüleitől? Most pedig hol tart? Az első 2 év alatt rengeteget fejlődött, elkezdte a saját útját járni, szabad lett, boldog, kiegyensúlyozott és jól keres. Mert lépni, és mert élni.

Ha valakit támogatunk és nem vissza húzunk, akkor csodákra képes az a személy. A legfontosabb dolog, hogy ki tudjon minden ember bontakozni, meg tudja mutatni mi is van benne, tudja fejleszteni saját személyiségét és legfőképp boldog legyen. Aki nem boldog egy kapcsolatban, az sajnos kihat az élete más területére is. Teljes és stabil életet szerintem, csakis egy jól működő kapcsolatban lehet élni.

“Képzeld el milyen életet szeretnél élni, és kövess el mindent, hogy megvalósítsd!” Roy T. Bennett

Hoztam Nektek egy életcél gyakorlatot

Egy A 4 es papír egyik oldalára írd fel, hogy ezt akarom, a másik oldalra, hogy ezért.

Ezt akarom

Sorold fel mit szeretnél elérni a munkád, a karriered vagy a vállalkozásod terén. Írd is le őket. Bármit írhatsz, amit igazán, őszintén szeretnél elérni, még akkor is, ha most egy kicsit szürreális, vagy úgy érzed egyenlőre nem tudod megvalósítani. Nem baj, a sikert apró lépésekben kell megközelíteni és aki kitartó az el is fogja érni, azt amit szeretne.

Ezért

Sorold fel, miért fontosak a számodra, ezek az elképzelések.

Írd is le!

Na de mi történt ezalatt a két év alatt.

2014, év elején a házasságunkat tervezgettük. Intéztük a dogokat: meghívók, ruhapróbák, étterem keresése stb. Szerettük volna, ha minden jól alakul majd, bár nem nagyon görcsöltünk rá csak az számított, hogy együtt vagyunk. Az esküvő után csak egy gyors nászút fért bele, talán 5 nap volt, de annál csodálatosabb. Olaszországba mentünk. Velence és Lignano volt az úti cél. Bejártuk a kis szigeteket, rengeteget hajóztunk és nagyon élveztük minden egyes percét. Megfogadtuk, hogy évente 2x, 3x mindenképp elmegyünk valahova, ha nem sok időre, de akkor is kimozdulunk.

Szerintem a környezetváltozás mindig szükségszerű. Az új élmények, a sok látnivaló, a homokos part, a hullázó kék tenger, az illatok hozzájárulnak ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogak legyünk, hogy ezekben a napokban, csak magunkkal foglalkozzunk, élvezzük és örüljünk a nap minden percének.

Aztán jött az ősz. Ebben az időszakban inkább kirándulni szoktunk. Szeretjük mikor már nincs az a nagy meleg és tudunk egy hosszabb túrát tenni. Gyönyörű az erdő ilyenkor.

Karácsony előtt általában kimegyünk Ausztriába. Kicsit shoppingoluk és eszünk egy jót. A nagy év végi hajtásban, jól esik egy kis kikapcsolódás.

Ajánlom nektek is, hogy ne csak otthon üljetek, hanem menjetek, mozogjatok, kiránduljatok, lássatok világot és legyetek sokat együtt. Ebből baj nem lehet.

Következő évünk eleje rögtön azzal kezdődött, hogy lefoglaltunk egy Török utat.

Tavasszal pedig úgy döntöttünk , mivel mind a ketten imádjuk az állatokat, veszünk egy kiskutyát. Volt egy idősebb kutyusom, de mivel már ketten voltunk a feladatokra, így szeretettel bele vágtunk, hogy egy másik csöppség is a család része legyen. Napjainkat bearanyozta ez a gyönyörű pici kutyus. Óvtuk mindentől és úgy szerettük, mint egy pici gyermeket. Amirának neveztük el.

Teltek múltak a napok, vártuk a nyaralást. Mivel Törökországban egyikünk sem volt, így számoltuk a napokat.

Jó, ha vannak terveid, céljaid, pláne, ha időponthoz kötött. Ez azért is jó, mert van mit várni, van mit cselekedni, van mit kipipálni. Egyszerűen fantasztikus érzés.

Majd eljött a Július és elutaztunk. Hihetetlen kalandos és szuper jó út volt. Kizárólag a pihenésre próbáltunk koncentrálni, de természetesen a kirándulások sem maradhattak el.

Feltöltődve tértünk vissza sok élménnyel, bár tudtuk, hogy rengeteg munka vár ránk itthon, de így mégiscsak egyszerűbb volt.

Mindig szükségünk van töltekezni. Az teljesen mindegy miből és hogyan, de essen jól. Ha csak egy kis kirándulás a szabadban, egy kis sütögetés a barátokkal, hosszú séta és játék a kutyusoddal, utazás, sport, bármi egyéb. Magadnak csakis Te legyél a legfontosabb. Ha nem érzed magad jól és nem vagy kiegyensúlyozott, akkor az életedben a dolgok nehezebben fognak menni és a sikerek is kevésbé fognak jelentkezni. Érezned kell a szabadságot és a lelki nyugalmat.

Közös érdeklődési kör, hobbi.

Hidd el ez nagyon fontos tényező a párkapcsolatban, hogy tudjatok olyan közös programokat csinálni, amiben mind a ketten jól érzitek magatokat. Nincs annál rosszabb, mikor halál unottan részt veszünk olyan dolgokban, amihez totálisan semmi kedvünk csak azért, hogy párunknak kedvére tegyünk. Töltsetek minél több tartalmas időt egymással úgy, hogy az mind a kettőtöknek örömöt okozzon.

Én nagyon szerencsés és hálás vagyok, hogy a férjem olyan mintha az iker testvérem lenne. Ez furcsa első hallásra, viszont épp ettől olyan egyszerű, boldog, szabad, harmonikus az életünk. Az egyszerű kifejezést arra értem, hogy nincs benne semmi bonyodalom, nincs benne hazugság, félelem. Kizárólag bizalom, elfogadás, szeretet, ami elengedhetetlen egy tökéletes kapcsolatban.

Szinte mindent együtt csinálunk és nem vagyunk teher a másik számára.

Nagyon fontos, hogy képes legyél meglátni párodban a barátot, társat is és nem csak a szeretőt. Hiszen jobb esetben egy életet eltöltötök egymás mellett, és nagyon nem mindegy milyen minőségben.

Sok kitartást és csodás napokat kívánok Nektek!

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan folytatódott az életünk és mennyi kalandban volt részünk, akkor tartsatok velünk.

Folytatás a következő blogban.

kommkata.hu