Egyéni konzultáció

Mi a coaching? A coaching egy céltudatos, strukturált fejlesztési folyamat,
amelynek során a megoldások és a jövő kerülnek fókuszba.

Egyéni konzultáció
A COACHING

A coaching egy céltudatos fejlesztési folyamat, amely legalább 5 strukturált és megoldásfókuszú beszélgetésekből áll, ami arra inspirál Téged, hogy az életedből és a munkádból, de bármilyen számodra aktuális problémás élethelyzetből a lehető legjobbat hozza ki, olyan változást hoz, ami passzol a Te személyiségedhez.

Az azonban lényeges, hogy a coach nem jelent egyet a terapeutával.

A coach aktív hallgatással, figyelemmel van jelen, közben visszajelzéseket ad, és kérdéseket tesz fel. Az interakció támogat, segít Téged abban, hogy saját erőforrásaidar mozgósítsd és lépéseket tégy a céljaid elérése érdekében. Olyan összefüggésekre jöhetsz rá a folyamat során, amire magadtól talán sosem. Mert Te a problémával vagy elfoglalva, a coach segít Téged kimozdítani ebből az állapotból, segít a jövődre fókuszálni.

A coaching lényegéről Timothy Gallwey írt elsőként a hetvenes években. A Harvard Egyetem teniszcsapatának edzőjeként sajátos módszert dolgozott ki a sportolóinak. Úgy vélte, hogy nem a háló túloldalán lévő jelenti az igazi ellenfelet, hanem a fejünkben lévő. Az edző, vagyis a coach feladata az, hogy segítsen a sportolónak abban, hogy ezeket az akadályokat elhárítsa, hogy a saját, természetes képességeivel eljusson a céljához – immár utasítások nélkül. 

célok elérése, önértékelés, tettrekészség

A coaching egy folyamat

A coaching megoldásorientált tanácsadási eszköz, előre megállapodott időkereten belül törekszik az elhatározott teendők megvalósítására, nagyban építve az ügyfél kezdeményezőképességére, elkötelezettségére.

Kezdjük el!
Tegyél fel magadnak néhány kérdést!

Hogyan segíthetek én neked? Coach technikával, különböző eszközökkel, kérdésekkel, szituációs feladatokkal. Ezeket fogom használni a találkozóinkon. Minden adott, hogy belépj megoldásokkal teli életed ajtaján.

 • Valóban készen állsz a változásra?
 • Képes vagy bele tenni magad a beszélgetésekbe, és a találkozók közti cselekvésekbe?
 • Megteszed azokat a lépéseket, amik a változást hozzák?
 • Képes vagy belépni az új életed ajtaján mert változni és változtatni szeretnél?
Miben segíthetek?

 • Úgy érzed elakadtál az életedben?
 • Nem találod a helyed a munkádban?
 • Változtatnál, de félsz a változástól?
 • Kipróbálnád magad új területeken?
 • Párkapcsolati, lelki problémád van?
 • Munkahelyi problémád akadt?
 • Van egy álmod, de nem tudod hogyan valósítsd meg?
 • Fontos döntés előtt állsz?
 • Önbizalom és önbecsüléshiánnyal küzdesz?

Tanulható boldogság
Életünkben sokszor azt csináljuk, amit nem szeretünk. Ez lehet akár munka vagy más egyéb életterület. Szerintem nagyon fontos, hogy lelkesedni tudjunk azért, amit csinálunk, és örömmel, boldogsággal töltsön el az, amit teszünk az életünk folyamán. Találjuk meg a módját, hogyan szeresd meg. Ez legyen a motivációd. Mindenkinek megtalálható a saját útja,
ha hajlandó érte tenni!
Életvezetés
A coaching:

 • -nem pszichoterápia
 • -nem tanítás
 • -nem mentorálás
 • A változást támogatjuk, de a lépéseket mindig az ügyfél teszi meg!
  A coachinggal az a célom, hogy segítsek a hozzám hasonló embereknek megvalósítani önmagukat, hogy elinduljanak azon az úton, amin eddig csak gondolkodtak.

Pár szóban az önbizalomról és annak hiányáról.

Az önbizalom azt jelenti, hogy megérti, hogy bízik saját ítéletében, képességeiben, értékeli magát, méltónak érzi magát, tekintet nélkül bármilyen hiányosságra vagy arra, hogy mások mit gondolnak rólad. Az önhatékonyságot és az önértékelést időnként felváltva lehet alkalmazni az önbizalommal, ám finoman különböznek egymástól.

Az önhatékonyság érzetét akkor kapjuk, amikor látjuk, hogy saját magunk (és mások is hasonlóak) elsajátítják a készségeket és elérik a célokat. Ez arra buzdít bennünket, hogy higgyünk abban, hogy ha egy adott területen megtanulunk és keményen dolgozunk, akkor sikerrel fogunk járni. Ez a fajta bizalom vezeti az embereket a nehéz kihívások elfogadásához és a visszaesésekkel való küzdelemhez.

Az önbizalommal rendelkező emberek általában pozitívabbak – értékelik magukat és bíznak saját ítéletükben. De elismerik a kudarcaikat és hibáikat is, és tanulnak tőlük. Az önbizalom sokféle módon mutatható ki: viselkedésében, testbeszédében, valamint abban, amit és ahogy mond.

A másoknak pozitív kép kivetítése javíthatja önbizalmát. Ha magabiztosan tervez, mások inkább jól reagálnak, és ez a pozitív visszajelzés segít önben hinni.

Személyes kommunikáció

Az alacsony önbizalommal rendelkezők számára gyakran nehéz megítélni a jó első benyomást, függetlenül attól, hogy egy ügyféllel találkoznak, vagy prezentációt tartanak. Lehet, hogy félénk vagy bizonytalan önmagában, de azonnali lépéseket tehet annak érdekében, hogy magabiztosabbnak tűnjön.

Fontos az emberekkel való kapcsolatteremtés, ezért beszélgetés közben tartsa fenn a szemkontaktust. Ez azt mutatja, hogy érdekli az, amit mondanak, és hogy aktívan részt vesz a beszélgetésben.

Ne izgulj, és ne nézz el, amíg a beszélgetés folytatódik, mivel ez zavartnak vagy idegesnek tűnhet.

Ha a kézfogás a szokásos üdvözlet a munkahelyén, legyen határozott. Ugyanakkor nem túl határozott, és kerülje a túl előre lépést. A másik ember csuklójának vagy vállának a szabad kezével történő elérését gyakran tekintik a dominancia megállapításának egyik módjának, és az első találkozásra nem ajánlott. Kerülje el, hogy a találkozás kellemetlen legyen.

Az alacsony önbizalommal rendelkezők gyakran úgy érzik, hogy nem érdemlik meg a boldogságot, és hogy valamilyen módon rosszul bánnak velük.

Magabiztos szokások építése
Az önértékelés erős érzetének és az abból kiinduló bizalom kiépítésének célja a jó szokások kialakítása (és a rossz megtörése!).

Vigyázzon fizikai és mentális egészségére: a rendszeres testmozgás mindkettőt javíthatja. Ügyeljen arra, hogy elegendő alvást kap, és megfelelően étkezzen. Ennek elmulasztása rossz érzéshez vezethet.

A saját márkájának kidolgozása pozitív hatással lehet az önbizalmára. Ha pozitív képet mutat be önálló önmagáról, akkor valószínűleg elkezdi kapni a pozitív visszajelzést, amely fontos az önbizalma szempontjából.

A múltbeli eredmények áttekintése
Magabiztossága növekedhet, ha képes vagy mondani: “Meg tudom csinálni, és itt vannak a bizonyítékok”. A személyes SWOT-elemzés részeként a múltbeli eredményei alapján azonosíthat olyan dolgokat, amelyekben jól él.

Soroljon fel 10 dolgot, amelyekre leginkább büszke.

Nézze át ezeket az eredményeket, és használja őket arra, hogy pozitív kijelentéseket tegyen. Továbbá, hogyan tudná beépíteni a mostani életébe, munkájába.

A bizalomnövelő célok beállítása
A célok kitűzése és elérése az önbizalom fejlesztésének fontos része. A célok kitűzése az a folyamat, amellyel célokat állít fel és megmérheti, mennyire sikerült elérni őket. Tájékozódjon a célok kitűzéséről a személyes SWOT elemzésével. Lőjön be olyan célokat, amelyek kihasználják az erősségeit, minimalizálják a gyengeségeit, kihasználják a lehetőségeket és csökkentik az Ön által fenyegető veszélyeket. A következő lépésnél ügyeljen arra, hogy ez egy kicsi lépés legyen. A nagy célok kisebb lépésekre történő lebontása sokkal elérhetőbbnek tűnik. Azt is lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse az előrehaladást.
Online konzultáció - Life Coaching

Ha magabiztos, akkor bízik a saját ítéletében és képességeiben. Ez azt jelenti, hogy erős az önértékelés és az önhittség.

Azonnal lépéseket tehet a magasabb önbizalom megmutatására a viselkedésedben és a többi emberhez való hozzáállásban. Ezután kidolgozhatja ezeket a rövid távú stratégiákat az önbizalom hosszabb távú megteremtésének és fenntartásának módjaira.

A bizalom növelése azt jelenti, hogy olyan jó szokásokat kell kialakítani, amelyek javítják önértékelését.  A jó érzés a múltbeli eredményei iránt és a jövőre elérhető célok kitűzése önmagában segít a bizalom megteremtésében és fenntartásában.