Teljesen normális, ha időről időre negatívnak érzed magad, de ha ez az érzés tartós, akkor alacsony lehet az önértékelésed.

Nem számít, milyen gyönyörű egy nő, ha hiányzik belőle a tűz, a magabiztosság, a pozitív kisugárzás, akkor nem fog ragyogni.

Miért akar sok ember másokhoz hasonlítani?

Sokan összehasonlítják magukat másokhoz, sok esetben még irigykednek is rájuk.

Minden ember egyedi és különleges! Az önkép kialakításához figyelmen kívül kell hagyni a többi embert, akikre esetleg irigykedve nézel. Mivel nem tudhatjuk, hogy a másik ember valóban gazdag, boldog, vagy éppen sikeres-e, így teljesen felesleges ezen őrlődni. A nőkre sokszor jellemző, ha meglátnak egy szép, vékony hölgyet, azonnal irigyek lesznek, vagy pedig olyanná szeretnének válni. Először is, ha ezt bármilyen internetes felületen, vagy magazinok oldalán látják, nyugodjanak meg. 90% retusált fotók. Senki nem tökéletes!! Mindenkinek vannak ráncai, anyajegyei, narancsbőre és sorolhatnám. Te lennél a legjobban meglepődve, ha az utcán szembe jönne veled az általad irigyelt Nő. Ha el tudod magad fogadni olyannak, amilyen vagy és legfőképp szereted magad,akkor bármire képes leszel. Magabiztossá, kiegyensúlyozottá és boldog emberré válsz, ami a további sikereidhez elengedhetetlen. Az ön-elfogadás előfeltétele az önbecsülésnek.

Emeld ki a jó tulajdonságaidat és erősítsd is azt. Ha szükséges, készíts egy listát a jó tulajdonságaidról és minden nap olvasd fel magadnak!

Önbizalomnövelő csoportos coaching

Íme pár tipp, hogyan tudod növelni az önbizalmad

Segíts valakit

Ez lehet egy barát, családtag vagy akár egy osztálytárs, aki a munkájával küzd vagy nehezen viseli az iskolát. Adhatsz neki néhány tanácsot, vagy csak legyél ott vele, hogy meghallgasd a problémáját.

Elképesztő, mennyire növekszik az önbizalmunk, amikor önzetlen dolgokat csinálunk – hetente tegyünk egy dolgot, hogy másnak segítsünk anélkül, hogy bármit is várnánk cserébe.

Nézd más szemszögből

A rossz és negatív gondolataidat vagy szokásaidat cseréld le pozitív gondolatokra és pozitív cselekedetekre.

Ha egy helyzetet reálisabban nézel meg, akkor rájössz, hogy valójában azt tehetsz, amit akarsz – csak egy kicsit több pozitívumot kell alkalmaznod!

Próbálj ki új dolgokat

Az agyunk nagyon jó az új dolgok megtanulásában, és minél több új dolgot tanul meg, annál jobban megismeri azokat, és annál valószínűbb, hogy olyan dolgokat talál, amiket szívesen csinál.

Mindenkinek szüksége van egy kreatív megoldásra; zene, művészet, tánc, játékok, varrás, főzés….stb

Vedd körül magad olyan emberekkel, akikkel jól érzed magad

Néha a barátainkkal nem érezzük jól magunkat, és ez így van rendjén. Egyszerű a megoldás. Más emberekkel kell töltened az idődet, akik jobban értékelnek és törődnek veled. Ennek a személynek nem is kell a barátodnak lennie, bárki lehet, akivel megtalálod azt az összhangot, amit szeretnél. Továbbá lehetnek családtagok, online barátok vagy szomszédok, munkatársak.

Próbálj meg elhatárolódni azoktól az emberektől, akik miatt rosszul érzed magad.

Eleinte kissé nehéz lehet, de tedd meg, még akkor is, ha ők a legnépszerűbb gyerekek az iskolában, vagy a legmenőbb ember, akit ismersz, hidd el, nem érdemes velük foglalkozni.

Erősítsd a barátságokat és kapcsolatokat a hozzád méltó emberekkel és hosszú távon biztosan jobban fogod érezni magad!

Fogadd el magad

Senki sem tökéletes. Mindannyiunknak vannak problémái és vannak hibáink. Tanuld meg elfogadni „hibáidat” vagy tökéletlenségeidet és szeresd őket, mert ezek tesznek egyedivé.

Az önelfogadás a kulcsa a magabiztos érzésnek. Amikor az emberek bókokat mondanak neked, egyszerűen mondj köszönetet ahelyett, hogy nem veszel róla tudomást, mert nem hiszel benne.

Teljesen normális, ha időről időre negatívnak érzed magad, de ha ez az érzés tartós, akkor alacsony lehet az önértékelésed.
Nem számít, milyen gyönyörű egy nő, ha hiányzik belőle a tűz, a magabiztosság, a pozitív kisugárzás, akkor nem fog ragyogni. 

Hogyan lehet egy magabiztos nőt felfedezni a tömegben?

1. Pozitivitás

Milyen bájos látni egy laza nőt, aki nem stresszel az apróságokon.

Ahelyett, hogy a negatív helyzetre koncentrálna, pozitív módszerekkel vonja el a figyelmét.

Az optimizmus megmutatása, hogy minden sikerülni fog és a nyitott gondolkodásmód, ha valami nem úgy sikerül, ahogy kellene, a legjobb jelek, amelyek egy magabiztos nő számára lehetnek!

A kudarc mindig esély arra, hogy javítsanak önmagukon vagy változtassanak a dolgokon, ahelyett, hogy önsajnálatból duzzognának. Ezek a nők összeszedik magukat, hogy folytassák.

2. Célorientált

Az a nő, aki kitart és el akarja érni az életben kitűzött céljait, rejtettebb szépségű, mint egy olyan nő, aki nem dolgozik az álmaiért.

Nem baj, ha álmaid vannak és ambiciózus vagy, mindaddig, amíg nem taposol el másokat, hogy előrébb juss az életben.

De tudod, mi vonzóbb ennél is?

Az olyan nő, aki célorientált és önállóan dolgozik az életben a kitűzött céljainak eléréséért.

3. Önbizalommal rendelkezik

Jól ismered magad. Ismered az erősségeid és gyengeségeid, és befogadod őket.

Az önbizalom segít felkarolni belső gondolatainkat és megbirkózni minden helyzetben, annak nehézségétől függetlenül.

Az önbizalom jele, hogy elfogadod, hogy nem vagy tökéletes. Sírsz, ha valami, vagy valaki bánt, és nem félsz megmutatni ezt a gyengeségedet.

4. Nem felelnek meg másoknak

Megvan a stílusod és nem kell hasonlítanod más híres egyénekhez, hogy népszerű legyél, vagy hogy a társadalom kedveljen.

Ne felejtsd el, hogy ha csinálsz valami jót vagy rosszat, az embereknek mindig van mondanivalójuk és gondolatuk az adott történésről. Ha pozitív, akkor büszkék vagyunk rá és ez egy jó visszajelzés számunkra, viszont, ha negatívan érint minket, akkor hajlamosak vagyunk befordulni és magunkat hibáztatni, hogy mit csináltunk rosszul. Ne törődj ezzel ki mit mond. Lehet éppen rossz napja volt, vagy irigy rád.

Nem kell megfelelned és valakinek árnyékának vagy másolatának lenni. Vonzó vagy anélkül, hogy követnéd a mai trendet, vagy utánoznál egy olyan nőt, akit az Instagram-on találtál

Egy magabiztos nő nem próbálja megváltoztatni önmagát, hogy beilleszkedjen és elnyerje a népszerűségi díjat. Elfogadja és magáévá teszi egyediségét, és nem érdekli, hogy mások mit gondolnak erről.

Ez a nő tudja, hogy szeret önmaga lenni, és nem hasonlítja össze magát másokkal.

5. Jó a stílusa

A magabiztos nőnek nem kell fényes ruhát és ékszert viselnie ahhoz, hogy stílusos legyen a megjelenése.

Mindent elmond, ahogy áll, jár, és szemkontaktust létesít. Van energiája és vonzerője.

Lehet, hogy hibákat követ el, néha hülyének nézik, de tudja, hogyan kell cselekedni, sőt elneveti magát.

 6. A magabiztos nők nem törődnek azzal, hogy mások mit gondolnak

A magabiztos nő, nem próbál az embereknek mgfelelni. A magabiztos nő önmagára összpontosít, hogyan tud még jobban fejlődni.

Nem érdekli, mit gondolnak mások, és mit mondanak a döntéseiről, amíg tudja, hogy boldogságáért teszi, és nem lép át más személyeken.

Azt teszi, amit jónak lát, hogy neki megfelelő legyen, és elfogadja döntéseinek következményeit.

7. Támogatnak más nőket

Azoknak a nőknek, akik magukban biztosak, nem kell más nőket lebecsülniük, hogy sokkal jobban érezzék magukat; ehelyett támogatják a nőtársaikat, hogy együtt fejlődhessenek.

Nem érzik féltékenynek magukat, ha más nőknél sikert látnak, hanem inspirációként és példaképként tekintenek rájuk céljaik elérésére.

Gratulálnak a sikeres nőknek, és nem küzdenek velük. Egy magabiztos nő hozzáállása jobban verseng önmagával, és nagy teljesítményű egyénekkel veszi körül magát anélkül, hogy rossz kedve lenne.

By Komm Kata