page-header

Párkapcsolati konzultáció

Egy párkapcsolat a legtöbb esetben megmenthető.

Az ÉN problémája

Egy párkapcsolati problémának a magja mindig az ÉN problémám, amíg gond van az ÉN-nel, addig a gondjainkat belevisszük a párkapcsolatba. Problémák már pedig léteznek, nem csak az egyik oldalon. Mindenkinek fontos, hogy magába nézzen, mielőtt a másikat hibáztatja. Hogyan is teheted ezt meg, mikor szubjektíven látod a világot. Érdemes segítségért fordulni, mikor már nem érzed azt, hogy ezt TI meg tudjátok oldani, pedig van két gyerek, közös a ház, és bele tettél jó néhány évet. Szükséged van egy olyan személyre, aki objektív, kívülről lát benneteket, aki nem a legjobb barátnőd, vagy testvéred. Fontos tudni, hogy egy kapcsolatot két ember közösen hoz létre, két ÉN-ből létre jön a közös MI. Közös a bánat és az öröm, közös a felelősség is. Csak közösen lehetséges ezen változtatni, ahogy említettem, ehhez mindenkinek az ÉN-en kell dolgoznia először.

Mikor érdemes hozzám fordulni?

SEGÍTHETEK,

– Ha történt félrelépés, vagy annak gondolata
– Ha már szóba jött a válás lehetősége is
– Ha gyermeknevelési elveitek különböznek
– Ha a párkapcsolatotokba sokszor és zavaróan beleszól a család
– Ha kevesebb időt töltötök együtt
– Ha nehezen tudtok kommunikálni egymással
– Ha mostanában sokat veszekedtek és egymást hibáztatjátok
– Ha az intimitás elveszett és kezdtek eltávolodni egymástól

Hogyan zajlik a tanácsadás?

Nálam egy kicsit másképp, mint általában, ugyanis rájöttem, hogy a párok közel 80%-a nem mindig tud nekem pontos dianózist adni az első alkalommal. Ha ott a párunk kevesebb információ jut el hozzám, ami megnehezíti a közös munkát. Ez érthető, hogy nem mindenki tud úgy megnyílni, ha ott a másik. Épp ezért az első alkalom egy közös beszélgetéssel zajlik. Mindenki elmondja a problémáit és igényeit. A második alkalommal külön külön szeretnék mindkét féllel beszélgetni, természetesen, ha ez Nektek is megfelel. Ez történhet ugyanabban az intervallumban, ami a következő alkalom lenne, csak megosztva egymás közt.

A párkapcsolati tanácsadás egy több találkozóból álló folyamat. Az ülések általában 90 percesek, heti egy alkalommal. Majdnem minden ülésen mindketten részt vesztek. Kérdéseket teszek fel Nektek, hogy segítek Titeket egymást jobban, más szempontból megismerni. Kérdéseimmel segítek Titeket kizökkenteni a megszokott gondolatmenetből, és lehetővé tenni, hogy más szempontból is megismerjétek a helyzeteteket. Néha ezek a kérdések kényelmetlenek lesznek a haladás érdekében. Egy jól felépített rendszerrel dolgozom, amely alapos, és minden apró részlet mögé lát. Ez nem egy pszichológiai tanácsadás. Ez a megoldás kulcsa, merj segítséget kérni!

Hogyan készüljetek az első találkozóra?

Az első alkalommal fontos, hogy a lehető legpontosabban meg tudjátok fogalmazni mi az a szituáció, amely megoldásához segítséget kértek tőlem. Kérlek írjátok le néhány mondatban mielőtt találkozunk, hogy milyen problémával fordultak hozzám. Így hatékonyabban tudunk haladni.

Egy tiszta, őszinte kapcsolat mindig nyílt és gátlásoktól mentes.A szeretethez nem szükségeltetik semmiféle vagyon. Tiszta érző szívre van szükség.

A konzultációk során nem foglalkozunk a múlttal, hanem a jövőt célozzuk meg és a folyamatos fejlődésen lesz a hangsúly.

A titoktartás és adataid védelme fontos számomra. A kettőnk közti beszélgetések szigorúan kettőnk közt maradnak. Az adatkezelési tájékoztatót legalul el tudod olvasni.

FOGLALOK IDŐPONTOT!