Miért olyan boldogtalanok az emberek?


Kata mit gondolsz erről? Te, hogy látod, szerinted miért nem boldog az emberek nagy része?

Egyrészt, mert mindig mindenkinek meg szeretnének felelni, másrészt mert nem mernek önmaguk lenni.
Sokszor benne ragadnak rossz párkapcsolatokban és a munkájukban sem lelik örömük.
Mellesleg egyre több az irigy ember, akik nem bírják elviselni, ha mások sikeresebbek vagy boldogabbak, mint ők, ezáltal folyamatosan bosszankodnak, zsörtölődnek, így egyre boldogtalanabbá válnak.
Azt hittem a pénztelenséget fogod szóba hozni.

Nem, mert sajnos ez nem ilyen egyszerű. Ugyanis mindig a pénzt hibáztatjuk, miközben nagyon kevés köze van hozzá. Ez egy sokkal összetettebb dolog és az emberek bizony lusták ahhoz, hogy egyáltalán kiderítsék honnan ered a saját boldogtalanságuk. Élnek napról, napra, hónapról, hónapra és csak egyre boldogtalanabbak, vagy egyre sivárabbnak érzik az életüket.
Mindeközben vágynak valami másra, de mégsem tesznek érte semmit. Sokszor azt sem tudják mi az, ami nem jó az életükben, csak egyszerűen érzik, hogy valami nem oké.

Nem hangzik jól. Mit gondolsz miért nem mernek változtatni? Miért jó nekik így ahogy van?

Nem jó, csak megszokták már ezt az állapotot és félnek megismerni az újat. Félnek kockáztatni, mert úgy gondolják, ha rettenet is a mostani életük, de az legalább biztos. Az embereknek nincs önbizalmuk, nem szeretik és nem tisztelik önmagukat.

Az elején azt mondtad, az egyik ok amiért boldogtalanok vagyunk, hogy mindig meg akarunk felelni másoknak. Ezt kifejtenéd bővebben?

Gondolom most keresed az összefüggést. Pedig van. Ezt magamon is észrevettem.
Régebben mindenkinek meg akartam felelni, viszont azt vettem észre egyre kevesebb az energiám és egyre görcsösebb vagyok. Aztán feltettem a kérdést. Miért pont Én feleljek meg másoknak, feleljenek meg Ők, Nekem. Aztán feltettem a következő kérdést. Megéri túl hajszolni magam? Mindenre igent mondani? Nem, nem éri meg, hiszen rájöttem egy életem van és azt úgy szeretném élni ahogy nekem tetszik. Megtanultam asszerívtan kommunikálni. Mások véleménye, pedig jó ideje nem érdekel.Továbbá megtanultam nem kapkodni, és nem stresszelni.
Bevallom sokkal könnyebb és boldogabb így az élet.


Mindenkit arra biztatok, hogy merjen kiállni önmagáért és ne akarjon mindig mindenkinek megfelelni.

Röviden:
Légy önmagad, ne akarj hasonlítani másokra és merd felvállalni magad minden helyzetben.

Önbizalomnövelő csoportos coaching

 Éld az életed, szeresd magad olyannak amilyen vagy.

Az első lépés, hogy saját magad szeresd és fogadd el.

Hogy akarod, hogy elfogadjon a világ, ha te magadat képtelen vagy elfogadni?


Ne törődj másokkal. Ne törődj azzal ki mit mond, ha nem dicsér vagy megerősít, az illető, akkor tarts magadtól távolabb azt a személyt. Nincs szükséged a negatívumokra, mert az nem járul hozzá a fejlődéséhez. Inkább vedd körül magad pozitív emberekkel, akik örülnek a sikereinek, boldogságodnak és segítenek neked tovább lendülni.

Légy ön-azonos

Az önazonosság egyfajta szabadságélmény, harmónia önmagunkkal, amelynek lényege, hogy nem erőltetünk magunkra semmilyen viselkedést vagy gondolkodásmódot, ami ellentétben áll saját érzéseinkkel és értékrendünkkel, vagyis: nem hamis szerepeket játszunk, hanem kiállunk az általunk képviselt értékekért, a számunkra fontos emberekért és nézetekért. 💜

Miért nem merünk önmagunk lenni?

Sajnos a legtöbb ember nem a saját céljai és értékrendje szerint, hanem mások elvárásai szerint él, mások igényeit próbálja kielégíteni, külső visszacsatolásokra hajt. Idővel talán már azt sem tudja megmondani, hogy mi az, amit valójában el szeretne érni az életben, elveszíti saját, belső motivációit, ezáltal önmagát is ténylegesen elveszítheti. Eltéved, aztán ostorozza magát, hogy elszalasztott egy csomó klassz lehetőséget, miközben olyan dolgokra vesztegette az idejét és energiáját, amik távol állnak a saját céljaitól.Miért irigy szerinted sok ember?

Az emberek nem bírják elviselni, ha a másiknak több van, jobb van, sikeresebb, boldogabb…., de arra sosem gondolnak, hogy azok az emberek mennyit dolgoztak azért, hogy ezt elérjék, hány éjszakán át tanultak és mennyi mindenről mondtak le.

Folyton csak pletykálnak és zsörtölődnek.
Ennek meg miből van erre pénze?
Ezek mitől ilyen boldogok?
Honnan van ez neki? Biztos lopta.
Miért visel ilyen ruhát? Már nem 20 éves. Nem is sorolom tovább, mert egy hét is kevés lenne, annyi minden tudja őket zavarni.
Hogy miért?
Én úgy vélem ezek az emberek lusták, mert amíg más cselekszik, addig ők pletykálnak és semmit nem tesznek magukért. Nem fektetnek energiát abba, hogy tovább lépjenek, tanuljanak, fejlődjenek. Nincsenek valószínűleg céljaik sem. Az irigy ember élete eseménytelen, így elkezd mások életével foglalkozni és sokszor a végsőkig is elmenni.
A probléma ott kezdődik, amikor az irigység már negatív jellemvonásként jelenik meg valakinél és nem ismeri fel, hogy már káros, romboló nemcsak mások, hanem saját maga számára is.

Meg kell tanulniuk, hogy a boldogság nem a tárgyak birtoklásáról szól. Attól még nem lesz boldog az életük, pláne akkor nem, ha a másik dolgaira, érzéseire fáj a foga.

Mit tudnak tenni ők a boldogságukért?

Először is az önismeret fejlesztését ajánlom. Próbálják meg a jót megtalálni az életben és másokban, örüljenek az egyszerű kis dolgoknak is. Ha kedvesek és segítőkészek másokkal szemben, akkor velük is úgy fog bánni a közösség. Ne irigykedjenek, féltékenykedjenek és haragudjanak másokra. Mindenek előtt fogadják el önmagukat.

Próbálják meg először a hibákat magukban keresni, ha ezt sikerült megtalálni onnantól kezdve szép lassan elkezdődik a változás az életükben. Sok szerencsét mindenkinek! Higgyétek el megéri változni.

www.kommkata.hu