page-header

Terápiás jóga

Egészség ott van, ahol áramlás van, ahol az energia pang, ott megrekedtség és fájdalom van jelen.

Hangtál terápiás jóga
A hangtál terápiás jóga a kínai meridián rendszerre építi fel tudatosan a mozgássorozatait. A hangtál jóga olyan speciálisan összeállított gyakorlatokat kínál, amely nemcsak a testnek tesz jót, hanem érzelmi egyensúlyt, tiszta gondolkodást és magasabb szintű tudatosságot is eredményez.

A hagyományos kínai orvoslásban a betegséget a testben áramló energia, azaz qi elakadásának jeleként fogtak fel.

A hangtál jóga során alkalmazott módszerek, gyakorlatok lehetővé teszik, hogy a létfontosságú energia megőrződjön, újrahasznosuljon és minden mérgező és kiegyensúlyozatlan energia átalakuljon tiszta és pozitív energiává.

A hangtáljóga során alapvetően statikus, ülő, fekvő és hosszan kitartott ászanákat végzünk.

A gyakorlatok egyik fókuszpontja a nyújtás lesz. A nyújtás felszabadítja az energiát, segíti a szabad áramlását, kiegyensúlyozza a qi-t és visszaállítja az egészséget az egész testben.

A meridiánokban lerakódott fizikai és mentális mérgek vagy feszültségek elzáródást okozhatnak. A test energiaegyensúlya pedig megbomlik, ami betegséget, vagy gyenge egészségi állapotot idéz elő. A lazításnak és nyújtásnak köszönhetően viszont az energia szabadon áramolhat és ez lehetővé teszi, hogy a gyógyító energia az egész testet átjárja.

Mikor érdemes hozzám fordulni?

SEGÍTHETEK,

 • – ha nyugalomra, csendre, Én időre van szükséged
 • – a legtöbb jóga óra ászanái nehezen mennek, vagy túl dinamikusak
 • – ha javítani szeretnéd a belső szerveid működését
 • – izületeid és csontjaid már nem úgy működnek
 • – alacsony az energiaszinted
 • – fizikai, avagy lelki blokkok gátolnak
 • – ha vérnyomás problémával küzdesz
 • – ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz
 • – stresszel és szorongással küzdesz
 • – ha szeretnéd, hogy a testedben beinduljanak az öngyógyító folyamatok
 • – ha szeretnéd támogatni az immunrendszered
 • – ha az alvászavaraidat enyhítenéd

Hogyan zajlik a terápiás kezelés?

A terápiás jóga egy beszélgetéssel kezdődik. Felmérem az állapotod (testi és lelki síkon is) és megbeszéljük a kezelések menetét és a körülbelüli időtartalmát. Általában 10 kezelésre minimum szükség van, heti egy, vagy 2 hetente egy alkalom rendszerességgel, utána fenntartó jelleggel, ha szükségét érzi a kliens. Majd egy relaxációval kezdünk, hogy megérkezz önmagadhoz és el tudj lazulni. Ha szükségét érzem bemelegítésként csikung technikákat, gyakorlatokat alkalmazok, hogy az energiák beinduljanak, majd jöhet maga a kezelés. Ne aggódj, nem lesz szükség akrobatikus mozdulatokra és az erődre sem. Egy kellemes relaxáló jógában lesz részed, ami inkább egy wellness érzésre fog emlékeztetni.
Általában ülő és fekvő pózokból állnak a gyakorlatok, terápiás alátámasztásokkal. Jóga blokk, hengerpárna, pokrócok, párnák segítségével, hogy a legkellemesebb érzést nyújtsa számodra. Amíg te benne vagy ezekben a csodás gyógyító pózokban, én a tested különböző részeire helyezem a hangtálakat és a megszólaltatásával segítem az energiaáramlást az elakadt területeken. A rezgés által keletkezett hullámok felerősítik az adott energiapályának az oldását. A különféle pózokban, különböző területet, szervek meridiánjait érintünk. Mindvégig kellemesen fogod magad érezni. Az óra vége egy relaxációval zárul. Majd lehetőséged van átbeszélni az átélt érzéseket. Milyen tapasztalásaid voltak lelkileg és fizikailag.

Hogyan készüljetek az első találkozóra?

Az első alkalommal fontos, hogy telefonon megbeszéljük mi a célja a terápiának és megtudjuk beszélni az ellenjavallatokat is.

A terápiás hangtáljóga történhet egyéni terápiaként, vagy, csoportosan foglalkozásként. Az egyéni kezelésnél én dolgozom rajtad a tálakkal, neked csak a pózokra kell figyelned és minél jobban belelazulni. A csoportos órán viszont mindenki saját magán, vagy maga mellett szólaltatja meg a tálakat. Bizonyos pózokban én segítek neked. Hasonló, de mégis különbözőek a technikák és pózok.

Mielőtt elkezdünk együtt dolgozni, fontos kellőképp tájékozódnod arról, hogy mégis mi vár rád a kezelések alatt. Ezért az első órát megelőzi egy 15 perces ingyenes telefonos konzultáció.

Beszélgetünk a problémádról is (akár lelki, akár fizikai),hogy fel tudjam állítani a diagnózist, ki tudjam dolgozni a számodra megfelelő programot és hogy egyáltalán kezelhető vagy- e, vagy sem.

FOGLALOK IDŐPONTOT!
Páros jóga órák
Lehetőség van bármely egyéni jógaórámra párosan részt venni. Osszátok meg a költséget és élvezzétek ki az egyéni jóga előnyeit. Mindkettőtök egyéni igényeit figyelembe fogom venni. Jöhetsz családtagoddal, baráttal, barátnővel, kollégával, szomszéddal.

Miben lehet segítségetekre:
– Kapcsolati viszonyok jobbá tétele (anya-lánya, párkapcsolat, testvéri viszony, baráti viszony..stb.)
– Önmagunk és egymás jobb megértése, elfogadása

Csoportos hangtál-jóga
Nem összetévesztendő azokkal a jóga órákkal, ahol az órák után hangtál relaxáció van. Itt mindenki használja is a tálakat a saját testén, miközben a meditatív, gyógyító jógapózokban, utat nyit az energia áramlásának. Kellemes ülő és fekvő pózokat használunk. Minden órán egy-egy szervcsoportot támogatunk, továbbá figyelembe vesszük a lelki és pszichikai síkon való elakadást is.
Az órák menete

 1. megismerkedés, majd átbeszéljük az adott elem szervünkre gyakorolt hatásait
 2. bevetető csikung gyakorlás, az energiák behívása és beindítása
 3. az adott órához kapcsolódó meditáció
 4. Kínai öt elem hangtál-jóga
 5. vezetett relaxáció
 6. rövid beszélgetés a jóga utáni hatásokról. (Ki, hogy érzi magát.) Önismereti játékok. (ha időnk engedi)

Ez a 2 óra, csak a tiéd
A hagyományos kínai orvoslás öt elemére épülő egészségmegőrző csoportos órákra egyszerre 4 főt tudok fogadni. Így jobban tudok figyelni mindenkire. A hangterápiás eszközöket biztosítom. A foglalkozás körülbelül 2 órát vesz igénybe. Előzetes bejelentkezés szükséges. Részvételi díj 7.000 Ft
Ellenjavallatok:

 

-várandósság 1. és 3. trimesztere

– műtéti beavatkozás, vagy kemoterápia, a kezelést megelőző 2 hónapban

-szívritmuszavar

-súlyos visszér, trombózis, -pszichés zavarok

-heveny gyulladásos betegség, láz.

-epilepszia, vagy az arra való hajlam

-beépített szívritmus szabályozó készülék

-akut gyulladásos folyamatok a testben

-műtét utáni 6 hét

-epekő, vesekő

-a várandóság első 12 hete

-fém protézis, műtéti hegek, törések esetén tájékoztatni kell a kezelőt ezek meglétéről.

A hangtál kezelésekről és hatásairól többet megtudhatsz a relaxációs kezelések menüben.