Milyen a tökéletes párkapcsolat? Ha most pár embernek feltenném ezt a kérdést, valószínű mindenki mást fog mondani. Miért? Mert azt hiszi, hogy pont az övé a tökéletes. Nyilván mindenkinek mást lát tökéletesnek. Mivel nem vagyunk egyformák, így kinek mi az igénye ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Van aki többet szeret egyedül lenni, van aki minden percet a párjával töltene, van aki jobban szereti a nadrágot hordani és van aki inkább csendesen követi párját.

Viszont én most arról szeretnék írni, hogy milyen egy igazán harmonikus, békés, szeretettel teli, tökéletes párkapcsolat. 

Az ellentétek vonzzák egymást sokak szerint. Szerintem ez nem igaz, legalábbis hosszú távon, sőt néha nagyon komoly vitákat is szülhet. Persze nem minden esetben. Bizonyára vannak olyan párok, akik ennek ellenére is jól kijönnek egymással, bár én még nem találkoztam ilyen párokkal.

Párkacsolat

Kezdjünk is bele….

Közös érdeklődési kör, hobbi.

Hidd el ez nagyon fontos tényező a párkapcsolatban, hogy tudjatok olyan közös programokat csinálni, amiben mind a ketten jól érzitek magatokat. Nincs annál rosszabb, mikor halál unottan részt veszünk olyan dolgokban, amihez totálisan semmi kedvünk csak azért, hogy párunknak kedvére tegyünk. Töltsetek minél több tartalmas időt egymással úgy, hogy az mind a kettőtöknek örömöt okozzon.

Én nagyon szerencsés és hálás vagyok, hogy a férjem olyan mintha az iker testvérem lenne. Ez furcsa első hallásra, viszont épp ettől olyan egyszerű, boldog, szabad, harmonikus az életünk. Az egyszerű kifejezést arra értem, hogy nincs benne semmi bonyodalom, nincs benne hazugság, félelem. Kizárólag bizalom, elfogadás, szeretet, ami elengedhetetlen egy tökéletes kapcsolatban.

Szinte mindent együtt csinálunk és nem vagyunk teher a másik számára.

Nagyon fontos, hogy képes legyél meglátni párodban a barátot, társat is és nem csak a szeretőt. Hiszen jobb esetben egy életet eltöltötök egymás mellett, és nagyon nem mindegy milyen minőségben.

Legyetek figyelmesek egymással!

Akár egy apró kis jel, mozdulat, egy ölelés egy kedves szó a nap folyamán nagyon jól eshet a párodnak. Az sem árt, ha minden nap gondolsz rá és felhívod, vagy egy üzenetet küldesz neki.

Érezze hogy fontos vagy neki és gondolsz rá. Ha egész nap egyszer sem gondolsz rá, valószínű ez még nem, vagy már nem  a tökéletes kapcsolat.

Szeresd!

 Mond el neki minden nap mennyire szereted Őt.

Adj hálát, hogy van neked, és szeret téged. Tudasd vele, hogy mennyire örülsz annak, hogy Ő a párod. Hidd el értékelni fogja.

Öleld meg és dicsérd!

Mint tudjuk az ölelés boldogsághormont termel. Ha ölelkeztek boldogság fog elönteni titeket, ráadásul megnyugszol és furcsa bizsergető érzés fog el.

Próbáld ki, ha haza ér a párod egyszerűen csak öleld meg és mosolyogj!

Dicsérd meg, ha valamit jól csinál, köszönd meg ha besegít neked, még ha esetleg nem is úgy sikerül ahogy elvárnád. A szándékot nézd mindig!

Senkinek nem esik jól, ha folyton csesztetik, egy idő után kiábrándító lehet.

Bizalom, megértés, megbocsátás.

A féltékenység, fenyegetés, gyanúsítgatás biztosan nem fog kedvezni a párkapcsolatodnak. Ezeket az érzéseket legjobb kerülni. Persze most azt mondod “könnyű azt mondani”, de ha esetleg betegesen féltékeny vagy soha nem fogod tudni megtapasztalni a leírtakat, soha nem fogsz, felhőtlenül, harmóniában élni a pároddal. sajnos sok mindent megmérgez kettőtök közt. A féltékenységet általában a fenyegetőzés követi és így tovább.

Helyette inkább bízzatok egymásban és ne adjatok alkalmat arra, hogy a másik fél elbizonytalanodjon. Mindenki követ el hibákat, ha ezt belátja és nem sunnyog adjunk neki esélyt. A megbocsátás fontos dolog, csak azért ne engedj el valakit aki fontos számodra, mert aznap rossz napod volt és hisztisebb voltál.

Ne rejtsd el az érzelmeidet

Sosem fogom megérteni azokat az embereket akiknek ciki, hogy megfogja a párja kezét az utcán. Miért? Légy inkább büszke arra, hogy Ő a párod. Miért baj az ha más is látja hogy összetartoztok. nem beszélve a párodnak ige rosszul eshet. Ha ezt rejtegetni kell, na akkor ott megint nagy a probléma. Egy tiszta, őszinte kapcsolat mindig nyílt és gátlásoktól mentes.

A szeretethez nem szükségeltetik semmiféle vagyon. Tiszta érző szívre van szükség, persze mindkettőtök részéről, ezért is írtam az elején, hogy nagyon fontos az összhang, a nagyjából azonos látásmód. Ha ez megvan az már fél siker.

Kezd el még ma a fent leírtakból beépíteni pár dolgot a te életedbe is. Ha csak egyet is sikerül és azt tudod alkalmazni folyamatosan, már léptél előre egyet, és tettél magadért, párodért és a párkapcsolatodért.

Szép napot és sok sikert Neked!