Gondoltál arra, mit fogsz kezdeni az életeddel, ha újra kezdődik a vírus?

Habár egész jól beletanultunk és alkalmazkodtunk eddig is, de mi van, ha jön egy második hullám?

Milyen veszteséggel kell számolnunk ismét?

Persze senki nem szeretné, ha így lenne, de azért nem árt, ha felkészültek vagyunk.

Tegyük fel nem lesz újra ilyen ijesztő jellegű és minden helyre áll.

Vajon minden a régi lesz?

Visszakapja mindenki a munkahelyét és úgy tudja végezni a munkáját, mint azelőtt?

Bátran, önfeledten el tudunk majd menni egy fesztiválra, végig bulizni a nyarat, úgy, hogy közben ne arra gondoljunk, hogy mikor történhet meg velünk is?

El tudjuk engedni a gyereket úgy az iskolába, hogy ne azon törnénk a fejünket, mikor hozza haza a vírust?

 Végre el lehet majd menni úgy orvoshoz, hogy ne 1 évet kelljen várakozni és az egész fizetésünket ne a magánorvosokra költsük?

 El tudunk menni nyaralni nyugodtan, félelmektől mentesen?

Nem is tudom, de nekem úgy tűnik ezek a dolgok még váratnak magukra.

Igaz szépen lassan kezd visszaállni minden, ahogy azt megszoktuk, de valami mégis más lett és sokan még mindig nem érzik magukat biztonságban.

Az állatoknak is szükségük van a tiszta levegőre és nyugalomra.

A világ meg mindeközben kicsit kezd átalakulni. Ami nem feltétlenül rossz, ha ezzel a föld fellélegzik, a levegő tisztul, az állaltok visszakapják élőhelyük egy részét, nem hajtunk annyit, nem stresszelünk, többet tudunk a családdal lenni és még sorolhatnánk.

 Egy a gond, hogy mindeközben félünk. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha úgy alakult volna át a világ, hogy a baj nem történik meg. De sajnos megtörtént és hiába mondja mindenki, hogy „jaj nem kell félni, vicces ez az egész, nincs is semmi” sajnos ez sokunkat nem nyugtat meg és nem is tudjuk félvállról venni, mellesleg az előérzetem sem túl jó. De bizakodjunk!

Ha már így átalakult minden, hogyan tovább?

Minden egyes nap azon gondolkodnak távoli és közeli ismerőseim, hogyan tovább.  Maradjak, menjek, bele vágjak, ne vágjak, vállalkozzak inkább vagy maradjak beosztott, online vagy személyesen?

Kérdések és kérdések. Minden egyes nap csupa kérdés. Egyre több és több lesz a kérdés és egyre nehezebben születnek meg a válaszok.

Mindig mérlegeljünk, hogy melyik utat válasszuk.

 A családok tanakodnak, a munkáltatók mérlegelnek, a kis vállalkozók új lehetőségeket kutatnak, a munkavállalók már bármit elvállalnak.

 Pár hónapja még fel sem merült bennünk, hogy ezeken a dolgokon gondolkodjuk. De hát ilyen a világ és most megtanultuk, hogy akár egyik percről a másikra a feje tetejére állhat minden és nekünk csöppnyi beleszólásunk sincs, maximum agyalni azon, hogyan jöjjünk ki belőle jól.

A lecsendesült világban próbáljunk meg időt szakítani arra, hogy rendezzük gondolatainkat és próbáljuk valamilyen formában hasznunkra fordítani. Biztos vagyok benne, hogy jönni fognak a jó tervek, célok, megoldások. Csak ne add fel!

A világ kezd online módra váltani

Kiderült remekül működik és gyorsan alkalmazkodtunk ehhez a formációhoz is.

Kiderült az is, hogy kényelmes, időtakarékos, sok esetben olcsóbb vagy ingyenes megoldást nyújt.

Számtalan lehetőség nyílik az online világban

Tegye a szívére a kezét mindenki, aki az mondja az utóbbi időben nem lett profi számítógépkezelő.

Jó csak vicceltem, de valld be sokat tanultál, mert kénytelen voltál fejleszteni technikai tudásod, hogy elvégezd a munkád vagy hogy tanulj. Igaz az emberi kapcsolatok kicsit korlátoltabbak lettek, de szokjunk hozzá egyelőre.

Ne mond, hogy unatkozol

A vírus idején csak azt hallottam, hogy ki mennyire unatkozik.

„Folyton azt mondogattam magamban, de jó nektek”

Az emberek egy része kevésbé motivált és csak várják hogy a dolgok maguktól megoldódjanak

Míg ti halálra untátok magatokat, nekem cseppnyi időm nem volt. Dolgoztam, tanultam, vizsgák álltak előttem, háztartást vezettem és nem mellékesen terveztem. Ugyanis jó szokásomhoz híven folyamatosan célokat állítok fel magamnak és megtervezem azt.

Te is foglald el magad, mert rengeteg lehetőség van arra, hogy fejlődj és kiutat találj.

Most nézzük a másik lehetőséget

Mi lesz, ha jön a második hullám?

Te hogyan készülsz fel rá? Vannak már terveid? Átgondoltad egyáltalán, hogy fog kihatni az életedre és a munkádra?

Reméljük valóban nem lesz, de attól még nem árt, ha úgy éled az életed, hogy felkészülsz, mert ezen kívül, még nagyon sok olyan dolog történhet, amire nem is számítasz.

Mindig legyen egy B terved

Tudom azt mondod, minek az, de Én arra szeretnélek kérni, hogy találd meg a lehetőségeket és ne akkor kapkodj mikor már késő.

Mi kell hozzá

Bizony ehhez fejlődni és tanulni kell. Új utakat bejárni, mert ha már egyszer megérintett a bukás szele a vírus ideje alatt, akkor nem biztos, hogy kibírja azt a második szellőt, úgyhogy körbe kellene nézni mi az, ami még szóba jöhet nálad munka terén. Persze ne add fel azt amiért eddig is küzdöttél és működött, csak nem árt, ha több lábon állsz.

Vedd a kezedbe életed irányítását. Küzdj, ha küzdeni kell, segíts, ha segíteni kell és soha, de soha ne add fel! 🙂